Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. október 29. 07:51 Forrás: Nerdblog

Sajtótörténelmi pillanat: ma reggeltől újra kapható a Kretén magazin

A kilencvenes években kultikusnak számító viccújság tíz éve szűnt meg a századik számmal, most az első megjelenés 25 évfordulóján újraindul, és ha minden jól megy, még idén lesz még egy lapszám.

Hirdetés

Hétfő este a Nerdblog írta meg, hogy feltámadt a Kretén magazin, az új lap egy 52 oldalas, színes humormagazin lesz, és 995 forintba fog kerülni. Szűcs Gyula (ex-Index, Port.hu) blogja a 101. számmal újrainduló újság Star Wars-paródiás címlapját is megmutatta, amin az áll:

„10 éves Csipkejózsika kómájából felébredt a másfélkegyelmű humormagazin”.

A Nerdblog szerint az először 1994 márciusában megjelent lap tizenöt év működés után tíz évvel ezelőtt a magas nyomdaköltségekhez képest kevés eladott példány és a gazdasági válság miatt volt kénytelen megszűnni, a 25 éves jubileumon most viszont újra megpróbálják beindítani a Kretént, aminek első új, 101. számában a „régi Kreténből már jól ismert külföldi rajzolók és sorozatok mellett számos magyar nagyágyú is felsorakozott”.

Ami biztos, hogy az új lapban többek között a képregényeiről és videoklipjeiről ismert Gróf Balázs is szerepel egy képregénnyel, ezt maga Gróf posztolta hétfőn este a Facebookon.

Elnézve a címlapot, az október 29-étől újra kapható Kretén az elmúlt évtized során semmit sem változott, és ez valószínűleg pont így van jól. Nagyon jól.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: képregény média Kretén magazin magazin újraindulás újság Gróf Balázs médiapiac
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés