Hirdetés
Művház 2019. október 29. 06:25 Forrás: MTI

Jövő május végén újra lesz Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden

Az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező fesztivált negyedik alkalommal fogják megrendezni.

Hirdetés

A fesztivált ismét azzal a szándékkal rendezik meg, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, és

egyúttal lehetőséget teremtsen fiatal filmesek bemutatkozására

– tájékoztatott a szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. 

A versenyprogramba 2017. január 1-je után készült nagy- és kisjátékfilmeket, valamint kísérleti filmeket várnak, ez utóbbiak között nevezhetők animációs- és mobiltelefonnal készült filmek is.

A fesztiválra a világ bármely tájáról jelentkezhetnek versenyzők korhatári korlátozás nélkül, de a szervezők külön örülnek azoknak a munkáknak, melyek készítésében filmművészetet tanuló, rendező és operatőr szakos hallgatók vettek részt.

Az online nevezéseket 2020. január 31-ig várják.

A versenyprogramot operatőrökből, rendezőkből, filmes szakemberekből álló bizottság állítja össze. A május 26-án kezdődő fesztiválon a legjobb alkotásokat Szabó Gábor - az egyetlen, Zsigmond Vilmos rendezte film (Tékozló apa, 1991) operatőre - vezette zsűri választja ki. A fesztiválra érkezett pályaműveket a zsűri elsősorban az operatőri teljesítmény alapján értékeli, ugyanakkor figyelembe veszi a film egészének művészi színvonalát. Elvárás, hogy Zsigmond Vilmos munkásságához méltón, a beérkező pályaművek eredeti és kreatív operatőri megoldásokat tartalmazzanak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belvárosi Mozi fesztivál film mozi Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál