Hirdetés
Hirdetés
Színes 2019. október 28. 18:28 Forrás: MTI

Egy londoni vonaton felejtettek egy 310 éves antik hegedűt

A tulajdonosa az esetet jelentette a brit közlekedésügyi rendészet talált tárgyak osztályán.

Hirdetés

Stephen Morris hegedűművész kerékpárjával és 250 ezer fontot érő hegedűjével utazott London és Penge körzet között, amikor kiszállva a szerelvényben hagyta a hangszert – olvasható a BBC hírportálján.

Ez egyike azon ritka hegedűknek, melyeket David Tecchler hangszerkészítő 1709-ben készített.

Morrisnak a hétvégén a Királyi Filharmonikus Zenekar vezető hegedűseként kellett játszania Andrea Boccelli két koncertjén. A fellépéseihez végül kölcsönkért egy hegedűt feleségétől, Sarah Sextontól, aki maga is hegedűművész. 

Morris, aki közreműködött többek között A gyűrűk ura és a James Bond-filmek filmzenéjében és együtt játszott David Bowie-val és Stevie Wonderrel, az esetet jelentette a brit közlekedésügyi rendészet talált tárgyak osztályán.

Morris arra kérte a hegedű megtalálóját, juttassa vissza neki a „történelemnek ezen darabját”, amelyet 2003-ban vásárolt. „Lesújtó érzés elveszíteni, ráadásul az értékétől eltekintve ez jelenti az én megélhetésemet” – mondta.

Hozzátette: „valójában én csak a hangszer megőrzője vagyok, egyike azoknak, akik játszottak rajta. Azt reméltem, hogy egyszer majd továbbadhatom egy másik hegedűsnek”.

David Tecchler a híres 17. századi római hegedűkészítő iskola tagja volt, az intézmény vezető hegedű- és csellókészítő mestereként tartották számon.

A Morris által birtokolt hangszert nemrég újították fel, egy fehér tokban hagyta el tulajdonosa a vonaton. A hegedűt a Tecchler név is díszíti.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: David Tecchler hangszer hegedű vonat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés