Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 25. 14:15

Gyerekeknek tartottak robotika órát és laptopot adományoztak Tápén 

Képriport
Új laptoppal gazdagodott a Somogyi-könyvtár Tápai Fiókkönyvtára, az ünnepélyes átadó után pedig könyvcipelő robotot építettek a helyi iskolások. 

Hirdetés
Hirdetés

Akár tetszik, akár nem, a jövő legfontosabb ipari ágazata lesz a robotika, a „szakmával” pedig nem lehet elég korán megismerkedni. Nem véletlen, hogy Piri Ildikó, a Somogyi-könyvtár igazgatóhelyettese a robotikáról tartott órát a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor Tagiskola hatodikos diákjainak. A rendhagyó foglalkozás végén könyvcipelő robotokat állítottak elő a gyerekkel közösen. 

Építőkockából, elemekből, különböző szenzorokból, tápegységekből építették a robotokat, melyek az óra végén alkalmasak voltak egy miniatűr könyv szállítására. 

Ennek a kis szerkezetnek a segítségével akár meséket is meg lehet „robotosítani”, hiszen az elemekből szinte minden szereplőt össze lehet állítani. Ezután olyan programot lehet írni hozzá, amely alapján a szereplők azonosulnak a karakterükkel. 

A pedagógusok és könyvtárosok szerint azért nagy siker egy ilyen óra, mert amellett, hogy fejleszti a gyerekek kreativitását, közösségi gondolkodásra készteti a résztvevőket.   

A robotika óra előtt egy laptoppal is gazdagodott a tápai fiókkönyvtár: a hordozható számítógép Szécsényi Rózsa és az egyéni képviselői alapjából a vásárlást segítő Kormos Tibor önkormányzati képviselők támogatásának köszönhetően került az intézménybe. A kedden délelőtt átadott laptop értéke 150 ezer forint. 

Andóczi Balogh Éva, a Somogyi-könyvtár PR-munkatársa elmondta, hogy az egyéni önkormányzati képviselők eddig is rengeteg segítséget nyújtottak a fiókkönyvtáraiknak, hiszen például Tápén Szécsényi Rózsa támogatásával sikerült légkondicionáló berendezést szerelni a tetőtérben lévő könyvtárhelyiségbe. 

A képviselőnő ugyanakkor abban reménykedik, hogy a helyiek további számítógépekhez juthatnak, hiszen egy informatikai céggel további tárgyalások folynak használt, ám jó állapotú számítógépek adományozásáról.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

Sz. Gy.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kormos Tibor robot robotika Szécsényi Rózsa

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés