Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 24. 13:22

TÖKéletes lehet a szombatja, ha kilátogat a Szent István térre

Tökfaragással, kézműves vásárral, interaktív gyermekprogramokkal, színpadi produkciókkal várják a szegedieket a negyedik alkalommal megrendezendő TÖKéletes szombaton a Szent István téren.

Hirdetés

– Mindenkit szeretettel köszönTÖK! – kezdte stílszerűen ma délelőtt az eseményről szóló sajtótájékoztatót Németh István, a rendezvényt szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a helyszínen. – Tavaly közel százötven töklámpásban gyújtottunk gyertyát a rendezvény végén, így most is nagy érdeklődésre számítunk.

Hozzátette, aki szombaton kilátogat az Öreg hölgy körüli térre, azoknak a szervezők biztosítanak dísztököket, késeket, kanalakat, hogy részt vehessenek a tökfaragó versenyen. Aki pedig bizonytalan abban, hogyan is lásson hozzá, annak Doktor Zoltán zöldségfaragó segít elsajátítani a tökfaragás mesterfogásait.

(fotók: Szabó Luca)

A programok délelőtt 9 órakor kezdődnek.

A kisebbek szórakoztatásáról többek között a Csiga Duó, a Grimm-Busz Színház és Pasenkó bohóc gondoskodik, de lesznek különböző fa játékok, pónicikli, barokk és fa körhinta, különböző interaktív programok és Szeged óriás építőkockáival is játszhatnak majd a gyerekek.

A nagyobbak mindeközben szétnézhetnek a kézműves vásárban, ahol a negyven árus standjánál a különböző házi finomságoktól az ékszereken át a luficsodákig rengeteg kincsre lehet majd bukkanni.

A tökfaragó versenyen elkészült lámpásokat kiállítják a Szent István téri víztorony lábánál, majd este 6 órakor ünnepélyes keretek között meg is gyújtják azokat. Az első három helyezett és különdíjas alkotás készítője pedig a karácsonyi Hetekhez kapcsolódó értékes nyereményekkel gazdagodhat.

Ezen a napon az Öreg Hölgy is nyitva tart és délelőtt 10-től délután 4 óráig kedvezményes, 220 forintos belépővel látogatható.

Részletes program

  • 9:00: TÖKéletes Kézműves Vásár
  • 10.00–14:00: Csemete Egyesület interaktív játékok
  • 10.00–18:00: Pónicikli
  • 11:00: Csiga Duó
  • 14.00–17:00: között ingyenes arcfestés
  • 15:00: Grimm-Busz Színház
  • 16:00: Pasenkó bohóc
  • 18:00: Ünnepélyes töklámpagyújtás a víztorony tövében

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Németh István Szegedi Városkép és Piac Kft. Szent István tér tökfesztivál
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés