Szegeden 2019. október 22. 18:29

Módosított menetrendben járnak a szegedi buszok, trolik és villamosok 

Az október 23-i és a november 1-jei ünnepnapokon, valamint az őszi szünet ideje alatt változik a Szegedi Közlekedési Kft., a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje. A MÁV-nál is a megszokottól eltérően járnak a vonatok.

SZKT

A Szegedi Közlekedési Kft.-nél október 23-án munkaszüneti napi, 24-én, munkanapi, 25-én pedig ugyancsak munkanapokra jellemző menetrendben közlekednek a trolik és a villamosok.

Volánbusz

A Volánbusznál október 23-án, a munkaszüneti napnak megfelelő menetrend lesz érvényben. 24-én munkanapi, 25-én a hét utolsó munkanapjára és tanítási napjára jellemző, szokásos menetrend, 26-án szabadnapi, 27-én, a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napi, október 28. és 31. között a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. November 1-én, pénteken a munkaszüneti napnak megfelelően indulnak a járatok, míg 2-án, a szabadnap, 3-án, vasárnap pedig a munkaszüneti nap szerinti autóbusz-közlekedés lesz érvényben.  

Ezeken a napokon az átlagos hétvéginél nagyobb utasforgalom várható. A Volánbusz a hosszú hétvégén is fokozott figyelemmel kíséri a járatok telítettségét, és mindent megtesz a kényelmes utazás biztosítása érdekében. November 4-én, hétfőn már a tanítási napokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok.

A téli időszámítás 2019. október 27-én lép életbe, ekkor kell az órákat hajnali 3 órakor visszaállítani egy órával. Szegeden az 91E, 92E, 93E és 94E jelzésű éjszakai járatok a nyári időszámítás szerinti hajnali 1 órakor, valamint hajnali 2 órakor, majd az óraátállítás után a téli időszámítás szerinti 2-kor és 3-kor is közlekednek. 

MÁV

A vasútnál október 23-án ünnepnapi, 24-én munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A MÁV felhívta a figyelmet arra, hogy az utasok elővételben váltsák meg a menetjegyeket és helyjegyeket. A MÁV-Start honlapján vagy a mobilalkalmazásában is megválthatók a e-jegyek, 10 százalékkal olcsóbban, mint a pénztáraknál. A @ jellel jelölt, csúcsidőn kívül induló, legalább 100 kilométerre közlekedő vonatokra 20 százalékos kedvezményt adnak az e-jegyekre.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 1956 menetrend nemzeti ünnep október 23. ünnep MÁV MÁV-Start Szegedi Közlekedési Kft. SZKT Volánbusz