• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szabó Sándor a Rákóczi téren, Juhász Tünde a Rerrich Béla téren beszél október 23-án
Szegeden 2019. október 22. 17:59

Szabó Sándor a Rákóczi téren, Juhász Tünde a Rerrich Béla téren beszél október 23-án

Idén is két fő megemlékezést tartanak Szegeden az október 23-i forradalom emlékére. A Nagy Imre-szobornál az önkormányzat, a Szabadság pillangójánál a kormányhivatal hajt fejet a mártírok emléke előtt. Este emlékező szentmisét tartanak a dómban.

A városi megemlékezés 11 órakor kezdődik a Rákóczi téri Nagy Imre-szobornál. A díszünnepség és koszorúzáson Szabó Sándor országgyűlési képviselő mondja el gondolatait az 1956-os forradalomról.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitöréséről és vérbefojtására közösen emlékezik a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Professzorok Batthyány Köre.

17 órakor a Rerrich Béla téren, a Melocco Miklós alkotta Szabadság pillangója című szobor mellett Pál József, a Professzorok Batthyány Körének tagja köszönti az emlékezőket,

majd Dávid Szaniszla, 56-os elítélt mond visszaemlékezést. Az ünnepség szónoka Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja lesz. Közreműködik a Mentés Másként együttes: Fábri-Ivánovics Tünde népdalénekes és Fábri Géza kobzos énekmondó.

A rendezvényt ezúttal is koszorúzással és mécsesgyújtással zárják, majd 18 órától emlékező szentmise kezdődik Szeged fogadalmi templomában, a Dómban, amelyet dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke celebrál.

Szőregen október 22-én tartottak városrészi megemlékezést.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 1956 forradalom és szabadságharc Juhász Tünde megemlékezés október 23. Szabó Sándor