Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 22. 15:36 Forrás: MTI

Diákokat ösztönöznek vállalkozásra Szegeden

Országszerte tíz helyszínen, köztük Szegeden rendez programokat az innováció iránt érdeklődő középiskolás diákoknak a Startup Campus. 

Hirdetés

 A rendezvénysorozat egyes állomásain 80-100 fiatal előadásokon és innovációs műhelymunkában vehet majd részt. Az innovációs középiskolai roadshow-val a Startup Campus célja, hogy ösztönözzék vállalkozások alakítását. Ennek érdekében nemzetközi tapasztalataikat, gondolkodásmódjukat és technikáikat osztják meg a fiatalabb generációval.

A program előzményeként tavaly már megszervezték a Startup Campus High School projektet, öt budapesti gimnázium mellett Debrecenben, Szegeden és Kaposváron több mint hatszáz diákot megszólítva.

Népszerűsítik az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt is, amelyet a Magyar Innovációs Szövetség huszonkilencedszer rendez meg. A tehetségkutató versenyről a szervezők által kiválasztott, startup-vállalkozássá fejleszthető ötletek gazdái mentoráló rendezvényeken vehetnek majd részt Budapesten.

A programsorozatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal együttműködésével rendezik meg, Szegedre novmeber 26-án látogatnak. 

Szeged mellett Kaposváron, Miskolcon, Debrecenben, Győrben és Pécsen, majd 2020-ban további négy városban tartanak rendezvényt. A 2020/21-es tanévben szeretnék megduplázni a részt vevő városok számát.

A Startup Campus innovatív vállalkozásoknak nyújt oktatási, külföldi piacra lépési és befektetési szolgáltatásokat több nagyvárosban, nemzetközi csapattal és kiterjedt partnerhálózattal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: innováció oktatás középiskolás Startup Campus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés