Hirdetés
Szegeden 2019. október 22. 10:53

Keresik a legkiválóbb szegedieket

Immár 31. alkalommal ismeri el a Szegedért Alapítvány díjaival azoknak „a személyiségek tevékenységét, akik kiemelkednek a város szellemiségének alakításában, tudományos, kulturális, művészeti és társadalmi életének gazdagításában, értékei megóvásában, akik hírt és megbecsülést szereznek Szeged városának” – olvasható a nagy múltú alapítvány napokban közzé tett felhívásában.

Hirdetés

Mostantól pályázhatóak a Szegedért Alapítvány díjai. Hírportálunk nyilatkozó Bódi György, az alapítvány ügyvezetője elmondta, arra felkérik a szegedieket (jogi és magánszemélyeket, közösségeket), tegyenek javaslatot az ismertetett alapítványi díjak adományozására. Ismeretes, hogy a négy díjat osztanak ki évente:

az 500 ezer forint pénzjutalommal járó fődíjat, mellette a Szegedért Alapítvány Tudományos Kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla díját, a Művészeti Kuratórium Gregor József díját és a Társadalmi-Állampolgári Kuratórium Debreczeni Pál díját. Ez utóbbiak 250-250 ezer forint pénzjutalommal járnak együtt.

Az alapítvány ügyvezetője felhívta a figyelmét, hogy a fődíjra olyan személyiségeket jelölhetnek, akiknek életútja, eredményei Szeged városának fejlődését szolgálják, aki a városért múlhatatlant alkot, akinek hírneve a várost gazdagítja.

Némileg más előírások vonatkoznak a tudományos, a művészeti, valamint a társadalmi-állampolgári díjra jelöltekre. Esetünkben adományozására alapul szolgálhat minden egyedi alkotás és eredmény a tudomány, a közélet, publicisztika, a művészetek valamennyi ága területéről, valamint díjazható olyan emberi teljesítmény, amely a fenti kategóriák egyikébe sem sorolható be – részletezte a feltételeket a Bódi György.

Az ajánlásokat az alapítvány honlapjáról letölthető ajánlólapon, papíralapon vagy elektronikus formában (az ajánlólapot kitöltve, kinyomtatva, aláírva, szkennelve) lehet benyújtani 2020. január 10-éig az alapítvány titkárságához (6720 Szeged, Klauzál tér 7. fszt. 13. – Wagner Udvar vagy szegedert.alap@invitel.hu).

A szeged.hu-nak Bódi György elmondta, hogy az elmúlt közel három évtized alatt minden évben sok javaslatot kaptak arra nézve, kiket díjazzanak. Reméli, nem lesz másként ebben az évben sem.

A Szegedért Alapítvány díjait a kuratórium döntése után a kialakult szokásnak megfelelően március első felében – jövőre március 7-én – nagyszabású gála keretében a Nemzeti Színház nagytermében adják át, amelynek műsora jócskán tartogat meglepetéseket – tudtuk meg Bódi Györgytől.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György Szegedért Alapítvány