Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 22. 09:52

Országos összehasonlításban is jól szerepelt Botka László a választásokon

A megyei jogú városokban és a főváros kerületeiben elért eredményeket vizsgálva kiderült, Botka László a több mint 60 százalékos eredményével kiemelkedik a sorból, kevés olyan polgármester van, aki nála nagyobb arányban nyert.

Hirdetés

Hiába az importált Fidesz-kommandó, az elköltött milliárdok, a plakáterdő és a mocskolódó kampány, a szegedi Fidesz óriási vereséget szenvedett az október 13. önkormányzati választáson. Botka László a szavazatok 60,56 százalékát megszerezve előzte meg Nemesi Pált, a Fidesz–KDNP jelöltjét, aki a voksok 36,41 százalékát gyűjtötte be.

Amennyiben megnézzük a főváros kerületeinek és a megyeszékhelyeknek az eredményeit, a negyvenkét hely közül, csak hat olyan van, ahol hatvan százalék feletti eredmény született.

Legnagyobb győzelmet a 13. kerületi újrázó polgármester Tóth József nyert, aki Angyalföldön 81,89 százalékkal nyert, fideszes ellenfele, Bagdy Gábor csupán 18,11 százalékot szerzett.

Békéscsabán egy független jelölt tarolt, Szarvas Péter, aki 78,92 százalékot szerzett. Ellene nem indult fideszes jelölt, az ellenzék sem tudott összefogni, így érthető ez az eredmény. Ellenfelei közül Dancsó Tibor (DK, Jobbik, Párbeszéd) 9,8 százalékot, míg Miklós Attila (MSZP–LMP) 8,7 százalékot szerzett.

Szeged mellett további három településen nyert még hatvan százalék feletti eredménnyel a polgármester. Mindenütt a régi városvezető kapott újra bizalmat.

  • Zalaegerszegen a fideszes Balaicz Zoltán 69,69 százalékot ért el. A három ellenfele közül a Tiéd A Város Egyesület, a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Momentum által támogatott Keresztes Csaba érte el a legjobb eredményt, 22,61 százalékot.
  • Debrecenben szintén a fideszes jelölt Papp László nyert, 61,77 százalékos eredménnyel, az ellenzék által támogatott Varga Zoltán 21,54 százalékot szerzett.
  • A harmadik hely Székesfehérvár, itt is a regnáló fideszes polgármester nyert, Cser-Palkovics András 60,84 százalékot szerzett, az ellenzék jelöltje, Márton Roland 33,45 százalékot.
  • Szegeden pedig Botka László, az Összefogás Szegedért jelöltje 60,56 százalékot kapott, míg a Fidesz jelöltje, Nemesi Pál 36,41 százalékot.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László önkormányzati választás 2019 Összefogás Szegedért Egyesület
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés