Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”: Hadházy Ákos ezzel a táblával tiltakozott Orbán Viktor beszéde alatt, a miniszterelnök megpróbálta elvenni tőle
Túl a városon 2019. október 21. 15:56 Forrás: MTI / Index

„Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”: Hadházy Ákos ezzel a táblával tiltakozott Orbán Viktor beszéde alatt, a miniszterelnök megpróbálta elvenni tőle

Megzavarta a miniszterelnök parlamenti felszólalását Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hétfőn napirend előtt, az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján.

Hirdetés

Orbán Viktor a pulpituson beszélt, amikor Hadházy Ákos táblákat tartott elé. Azokon a többi között olyan üzenetek voltak olvashatók, mint stop propaganda, stop korrupció. A legerősebb tábla viszont egyértelműen az volt, amelyiken az állt:

„Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”.

Kövér László házelnök rendreutasította a képviselőt, Orbán pedig folytatta a beszédét, majd megpróbálta kivenni a fent említett táblát a képviselő kezéből, ez azonban nem sikerült neki.

Az Indexnek videója is van az esetről, amiben sajnos pont az izgalmas részeknél van többször is hanghiba, de a lényeg azért megvan benne.

Az Országgyűlés elnöke ezt követően azt mondta, ezen a pulpituson egy több mint 100 éves golyónyom árulkodik az ellenzéki felelőtlenségről, ostobaságról, hazafiatlanságról. Ezt még a kommunisták sem tüntették el, mert ők is érezték valahol, hogy ennek van jelentősége – tette hozzá. Arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy a választási vereségből ne azt a következtetést vonják le, hogy ugyanaz „az agresszív háborús politika” a célravezető, amit idáig folytattak.

Kövér arra kérte az ellenzéki képviselőket, tartsák be a házszabályt, „ne csináljanak cirkuszt a parlamentből”. Azt is kérte, hogy aki erre nem képes, forduljon szakemberhez segítségért.

Ezt követően Orbán Viktor folytatta beszédét, fideszes képviselők pedig egy nemzeti zászlóval előbb eltakarták, majd kivették a pulpitus előtt álló ellenzéki képviselő kezéből a tábláit.

(Nyitókép: az Index videójának pillanatképe)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felszólalás Hadházy Ákos Kövér László Orbán Viktor Országgyűlés parlament
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés