Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Árvaházra és iskolára költik a Ferenc pápa aláírását viselő Harley-Davidson árát
Színes 2019. október 21. 12:36 Forrás: MTI

Árvaházra és iskolára költik a Ferenc pápa aláírását viselő Harley-Davidson árát

Jótékony célra árverezték el a különleges motort.

Hirdetés

A pápa aláírását viselő Harley-Davidson 42 ezer fontért, vagyis mintegy 16 millió forintért kelt el vasárnap Angliában, egy Staffordban megrendezett árverésen. A motorkerékpár árát egy ugandai árvaház és iskola létesítésére szánják.

A Harley-Davidson, amit „Holy Davidsonnak” becéznek, Würzburgban készült az osztrák Jesus Bikers (Jézus motorosai) csoport megrendelésére. A csoport nyáron ajándékozta a tengerentúli katolikus missziókat támogató Pápai Missziós Társaságnak, és Ferenc pápa a római Szent Péter-téren aláírásával látta el a motor világos karosszériáját – számolt be róla a BBC News.

A Harley árát az árverés előtt 50 ezer 100 ezer font (19 millió forint és 38 millió forint) közöttire becsülték. Egy hasonló, a pápa tulajdonában lévő Harley-Davidsonért 2014-ben 208 399 fontot (80 millió forintot) fizettek egy árverésen; a bevételt akkor a római hajléktalanok megsegítésére fordították.

A Bonhams árverési ház beszámolója szerint a motor gyöngyházszínű, amerikai-mexikói stílusú díszítéssel készült, aranyozott alkatrészek és süllyesztett kereszt is növeli az értékét.

(Fotók: ultimatemotorcycling.com)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: árverés Ferenc pápa Harley-Davidson jótékonysági árverés motor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés