Hirdetés
Túl a városon 2019. október 21. 12:10 Forrás: MTI

2020 végére akár százezren szerezhetnek alapismereteket a mesterséges intelligenciáról

Ez is része a mesterséges intelligencia akciótervnek.
Hirdetés

Szertics Gergely a Mesterséges Intelligencia Koalíció szakmai vezetője hétfőn az M1-en elmondta: a mesterséges intelligencia akcióterv ezen képzési része mindenkinek szól, de elsősorban a diákok kerülnek majd fókuszba. Bíznak abban, hogy a koalíció 200 tagszervezete saját munkavállalóit is motiválni fogja az online képzések elvégzésére – tette hozzá.

A szakmai vezető szerint az akcióterv részeként létrejön egy intézményrendszer, ami átfogóan támogatja a kutatás-fejlesztést és az innovációt a mesterséges intelligencia terén, továbbá a rendelkezésre álló adatokból Magyarország első adatpiacát is létrehozzák. A nem személyes és nem érzékeny információk felhasználásával új összefüggésben lehet majd látni az adatokat – magyarázta.

A mesterséges intelligencia akcióterv részeként az Mesterséges Intelligencia Koalíció tudatosító kampányt is folytat, ennek célja, hogy egymillió embert érjenek el azzal az alapüzenettel, hogy a mesterséges intelligencia hasznos eszköz és a tévhittel ellentétben nem veszi el az emberek munkáját – mondta Szertics Gergely.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!