Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. október 21. 08:54 Forrás: MTI

Jim Jarmusch új filmjének vetítésével kezdődik a Titanic Filmfesztivál

A huszonhatodik alkalommal rendezik meg a fesztivált, ami két helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben várja a nézőket.

Hirdetés

A vasárnapig tartó fesztiválon 17 alkotást láthat a közönség. A keddi magyar gálaesten az elsőfilmes Szőcs Petra Déva című alkotását vetítik az Urániában. Juliette Binoche és Francois Civil a főszereplői a Szerelemre kattintva című romantikus francia filmnek, aminek bemutatójára a film rendezője, Safy Nebbou is ellátogat.

A mustra igazi különlegessége lesz, hogy a közönség megtekinthet néhány részletet Lichter Péter A horror filozófiája című most készülő filmjéből egy kiegészítő előadás keretében hétfőn a Francia Intézetben.

A programban a dokumentumfilmek – mint az Aretha Franklin koncertjét 5 kamerával megörökítő Amazing Grace - a szeretet hangján, a PJ Harvey utazásai inspirálta A Dog Called Money vagy az öko-filozófiai kérdéseket felvető Állattá válni – egy válogatásban szerepelnek az elmúlt hónapok olyan nagy fesztiválsikereivel, mint a finn Aurora és A kutyák nem viselnek nadrágot vagy az 56 jelenetből álló izlandi film, az Echo.

A holtak nem halnak meg című sztárparádés Jim Jarmusch-film vetítésével hétfőn kezdődő Titanic vasárnapig tart és az Edward Norton rendezésében és főszereplésével forgatott Árva Brooklyn premier előtti vetítésével fejeződik be.

(Nyitókép: Iggy Pop és Jim Jarmusch A holtak nem halnak meg című film forgatásán. Fotó: Image Eleven Productions)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál film mozi
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés