Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 20. 18:48

Kiállítások meccsén: PPD Zagreb–MOL-Pick Szeged 21–26 (10–15)

Három súlyos és egy elfogadható vereség után fogadták a MOL-Pick Szegedet az PPD Zagreb játékosai a Bajnokok Ligájában. A hazaiak a becsületükért, a mieink a továbbjutásért léptek pályára. Sok kiállítás, rossz hetesek, álmos mérkőzés, Mikler-bravúrok, de magabiztos győzelem.

Hirdetés
Hirdetés

PPD Zagreb–MOL-Pick Szeged 21–26 (10–15)
Velux EHF Bajnokok Ligája, Zagreb, A csoport, 5. forduló,
vezette: Zotin és Volodkov (oroszok)
Hétméteresek: 1/5, illetve 3/7.
Kiállítások: 20 perc, illetve 14 perc.

Csak az eleje volt szoros a meccsnek, 10 perc után kezdett üzemi hőfokra melegedni a Pick. Onnantól már nem volt kérdéses a mérkőzés kimenetele. Ezúttal nem voltak hatalmas extrák, de nem is kellettek. Rengeteg kiállítás tördelte a meccset, ami inkább a bírókon múlt, mint a játékosok durvaságán, igaz agresszióból nem volt hiány a hazai oldalon.

Az első gólra a második percig kellett várni: Bodó tört be és lőtt a horvát kapuba (0-1). Az ellentámadásból egy szép ejtéssel egyenlítettek a hazaiak (1-1). Bombacra már az elején figyeltek, az Aalborg elleni meccse után nem is csoda. Maqueda ment föl és lőtt szép átlövésgólt (1-2), a túloldalon Matej Hrstic lőtt szépen (2-2). Bombac bejátszási kísérlete Bánhidinek nem sikerült, a fordulásból Vlah belement Maquedába, támadó szabálytalanság. Veselin Vujovic, a Zagreb edzője már a találkozó elején nagy hőfokon égett. Beciri pakolt oda Maquedának, 2 perces büntetésért cserébe. A sértett két passz után bombázott a kapuba (2-3). Hetest kaptak a horvátok: Gaber lökte meg Vlahot. Horvat lőtte be a horvátok harmadik gólját (3-3). Maqueda veszített labdát, újabb horvát gól ziccerből (4-3). A második hazai gól volt ez a szegedi emberelőnyből. A következő támadást is elszórakoztuk, jöhettek a horvátok, ezúttal Bánhidi maradt le az emberéről, újabb hetes. Mikler védett! 

Újabb bejátszási hiba, eddig akadozott a támadógépezet. Vlah ment föl lőni, meglöktük, szabaddobást kapott, az újabb támadásban lépéshiba, jöhetett a Pick. Tíz perc alatt három szegedi gól, elég vékonyka teljesítmény. Bombac ment be a horvátok nyitott védekezése miatt tátongó folyosón, a labda a felsőben. (4-4). Újabb kettő perc, ezúttal Bodó mehetett le gondolkodni. Viszonylag könnyen fújták a két perceket az első 15 percben. Horvat a szélről betört, ejtett, gólt ért (5-4). Zsitnyikov próbált lőni, lefogták, sárga lapért. Bombac remek csel után tör kapura, és újabb gólt lőtt (5-5). Megint Horvath lőtt, de Mikler védett, jöhettünk. Bombacot tüntették el, ezért nem járt két perc. Újabb szabálytalanságért viszont járt, Hrstic ment le pihenni. Bodó pattintós csele, de belebombázta a kapusba, viszont lökték, hetes. Radivojevic bevágta (5-6). Horvath tört kapura kamikaze módjára, szabaddobást kapott. Ellépték a horvátok, jöhetett a Pick. Radivojevic a szélről gyönyörű gólt pattint a kapuba, szépen megtekerte a labdát, amely a földről épp a kapu jobb oldalába kanyarodott. Remek lövés volt (5-7). Mikler védte az ellentámadásból leadott lövést. Bombac bejátszása Gabernek, akit lerántottak, hetes, két perc, Radivojevic lövését védte a kapus, ráadásul Radivojevic piros lapot kapott, mert úgy lőtt a kapus fejéhez, hogy az nem mozdult el. Ez hatalmas butaság volt. 

Beciri első gólját lőtte betörésből (6-7). A Radivojevic helyett beállt Sostaric hibázott ziccert a jobb szélről, az ellentámadásból Mandic volt eredményes (7-7). Hrstic második kettő perces büntetése, hetes, szépen díjazták a bírók a karfeszítését. Sostaric a hetest is elhibázta. Hibáztak a horvátok is, Kälmann az üres kapuba lőtt, Mikler gólpasszából. (7-8). A 20. percben időt kértek a horvátok. Canellas ment le két percre. Elképesztően sok volt a kiállítás, igaz, a beállókat is sokat foglalkoztatták a csapattársak, ott pedig ment a darálás. Mikler hatalmasat védett! Zsitnyikov passzolt szépen Bánhidinek, aki bevágta (7-9). Eladták a horvátok, jöhetett a Szeged. Mandic rángatta meg Bombacot, csak szabaddobást kaptunk, majd ismét Bombac a főszerepben, de rossz volt a passza Maquedának. Az ellentámadásból jött a horvát gól (8-9). Pastor mester kezdte magát felhúzni. Újabb lerántás, Hrastnik kapott két percet, neki is a második volt. 5 két perc 23 perc alatt a horvátoknál, ez azt jelentette, hogy 23 percből 10-et emberhátrányban játszottak eddig.

Zsitnyikov lőtt hatalmas gólt a szaggatottról felugorva (8-10). Mikler védett szépen: Hrstic próbálkozott váratlan lövéssel, de Roli figyelt. Horvath buktatta(!) Zsitnyikovot, két perc és hetes. Canellas bevágta (8-11). A 25. percben végre három volt közte. Megint két perces kiállítás. Lényegében majdnem mindenért két perc jár, érdekesen fújnak az orosz bírók. De Kälmann szerzett labdát, Zsitnyikov meg bedobta azt az üres kapuba (8-12). Hristic lőtt gólt (9-12), de Kälmann megint meglátta az üres kaput és el is találta, a kapus nem ért be a padról. (9-13). Kälmann zseniális volt. Mikler is, mert megint védett, de a horvátoknál maradt a labda. Na, ki megy még le? Most Canellas, neki is a második két perce. Tíz másodpercig kettős emberhátrányban volt a Pick. Canellas labdát szerzett, 2 és fél perccel a vége előtt. Pastor kért időt. Újabb két perc, Hrastnik pirosat érdemlő ütése, de megúszta a piros lapot, igaz mindegy, mert a harmadik két perce miatt nem jöhet vissza. Zsitnyikov zseniális bejátszása a Maquedának, aki már dőlt, de behúzta. Szerencsére nem fújtak vonalat (9-14). Hrstic lőtt nagy gólt válaszként (10-14). Maqueda most Canellas passzát vágta be 30 másodperccel a félidő vége előtt (10-15). Szabaddobást kaptak a horvátok 3 másodperc volt még hátra, de fölé durrantották.

Álmosan vagy más nézőpontból, türelmesen kezdett a Pick, viszonylag alacsony fordulatszámon pörögve, de nagy nyomatékkal játszottak a szegediek az első félidőben. Rengeteg volt a kétperces büntetés, 30 perc alatt 14, illetve 10 percen át játszottak emberhátrányban a csapatok. Mikler 41 százalékos védési mutatója egészen kiváló volt.

Gyors góllal kezdtük a második félidőt (10-16). Labdaszerzés, ziccer, de sajnos kimaradt. Ellentámadásból gólt lőttek a horvátok (11-16). Gaber lőtt, védett a horvát kapus. Sipic futott be a szegedi védelem mögé és lőtt szép gólt (12-16). Bánhidi befordult, ami általában gól vagy hetes. Most utóbbi. Canellas lőtt, a kapus védett. Asanin szenzációsan kezdte a második félidőt a horvát kapuban. 5-ből 2 büntetőt lőttünk be, ami azért bosszantó, mert az első négy meccsen csak egy hetest hibáztunk el. Hrstic akart lőni, de Gaber szépen leemelte a levegőből. Gaber sánc, idultunk, de Kälmann mellépörgette a ziccert. Hét perc alatt nem lőttünk gólt, igaz csak egyet kaptunk. Becinic tört be, megállítottuk egy hetesért. Mandic nagyképű ejtését Mikler kipaskolta, demoralizálva a horvátokat. Bombac betette Bánhidinek, akit lerántottak, két perc. Kälmann lőtt gólt szűk kilenc perc után (12-17). Beciri tört be, de fölé pattan a mezébe ragadó labda. Ritkán látni ilyet. Bombac betöréses ziccerét védte a horvát kapus. Sipic viszont betalált emberhátrányból (13-17). Langyos, álmatag mérkőzés, sok kétperces büntetéssel, nagyobb durvaság nélkül. Újabb elrontott szegedi támadás, a túloldalon Gadza gólt lőtt (14-17), háromra zárkózott a Zagreb. 

Zsitnyikov támadó szabálytalansága, a hazaik támadását buktatással állítottuk meg, újabb két perc, Stepancic pihent. Mikler elképesztő védést mutatott be! Sostaric szedett össze egy jó Zsitnyikov-passzt a szélen, gólt lőtt. (14-18) a 13. percben. Bombac szerzett labdát, Sostaric ment el, ziccergól (14-19). Sostaric védekezésben is ügyes, szépen állt be a horvát játékosnak, belemenést is fújtak. Maquedát eltüntették, de jött Zsitnyikov és szépen pattintott a kapuba (14-20), három gólt lőttünk zsinórban! Sipicet nehéz fogni, újabb gólt lőtt, jó játékos (15-20). Bombac próbált ütemet váltani, de megfogták, szabaddobást kaptunk. Maqueda futott kereszte, jobb átlövőből húzott át, de nem passzolt, inkább a kapuba lőtt, nagyjából a balszélső pozíciójából (15-21). Időt kértek a horvátok a 19. perc közepén. Volt értelme, mert horvát gól jött (16-21). Bánhidi fordult be és a korábbi alaptételnek ismét a hétméteres része teljesült. A szegedi beálló lerántásáért viszont nem járt a két perc. Érdekes. Sostaric viszont belőtte a hetest (16-22). Elkapkodták a horvátok a támadásukat, mintha szabálytalankodtunk volna, de elengedték. Stepancic kanyarodott föl, megmutatta a labdát, de nem passzolt, inkább a kapuba lőtt (16-23). Rossz bejátszás horvát oldalon, Stepancic kapott jó indítást, ziccergólt lőtt (16-24). Mikler kivédett hetese momentum volt, ez már biztos. Horvát gól (17-24). Kimaradt szegedi ziccer. Újabb rossz horvát bejátszás. Marad a 7 gól közte. Szegedi időkérés, 5 és fél perc volt hátra.

Hát ilyet! Szabadot lőttünk, Zsitnyikov lövése a sáncról ment kapufára, a kipattanót Bánhidi szedte össze, megrántották, hetes, két perc. Sostaric kihagyta. Szép játék horvát oldalon, gól volt a jutalma, Sipic (18-24). Horvath vágja arcon Zsitnyikovot, piros lap, kettős emberhátrányban voltak a horvátok. Sostaric kanyarodott föl szélsőből középre, és lőtt könnyű ziccert (18-25). Gyönyörű bejátszás Sipicnek a falba, be is lőtte a 23 éves tehetség, aki 6 lövésből 6 gólt lőtt, mióta beállt (19-25). 2 perc 20 volt ekkor hátra. Bombac, Bodó, Bánhidi, gól, nagyjából annyi idő alatt járt a laszti, ahogy olvasta (19-26). Sipic lőtt újabb gólt (20-26). Stepancic lőtt, de gyengén, feljöttek a horvátok, Canellas már nem akar keménykedni, Gadza-gól (21-26). Szép volt fiúk! – hallatszott a szegedi tábor hangja a végén.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MOL-Pick Szeged RK PPD Zagreb Bajnokok Ligája férfi kézilabda

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés