Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 19. 11:06 Forrás: Szegedi Tükör

Mára csak a munka szeretete maradt

Kilencvenöt éves lakosát köszöntötte Szeged önkormányzata. Fődi Dezsőné Csókási Júlia öt gyönyörű gyermek dédmamája.

Hirdetés

Csókási Júlia 1924. október 2-án született a szatymazi tanyavilágban a család második gyermekeként. Hárman voltak testvérek, ma már csak ketten élnek Sándor öccsével, aki 18 évvel fiatalabb nála. Szülei földművesek voltak. Csókási Júliát már iskoláskorában bevonták a munkába.

Húszévesen férjhez ment Fődi Dezsőhöz, aki ásotthalmi vadőr volt. Házasságukból egy gyermekük, László született 1945-ben. Küzdelmes munkájuk eredményeként 1964-ben saját házat építettek. A termelőszövetkezetben és a háztáji földjükön dolgoztak. László fiuk a hadseregnek kötelezte el magát. Csókási Júlia 1972-ben a házgyárba ment el dolgozni betanított munkásként. Elmondása szerint sok panelház felépítésén munkálkodott. 1979-ben innen ment nyugdíjba. Férje 68 évesen, 1989-ben hunyt el. A termelőszövetkezet felbomlása után a földjükön gazdálkodtak tovább.

Az ünnepelt családja körében: ifjabb Fődi László, Fődi Lászlóné, Fődi Dezsőné Csókási Júlia, Fődi Rita és Fődi László (fotók: Szabó Luca)

Két unokája született, Rita és László. Boldogságára öt gyönyörű gyermek dédmamája. Öt éve lakik Szegeden, a fia családjánál, egy teljesen külön lakrészben. Elmondása szerint a menye nagyon finomakat főz. A fia és a menye minden kívánságát teljesítik. Nagyon jól érzi magát, de sajnálja a verejtékes munkával szerzett családi házat. Igaz, mára csak a munka szeretete maradt, a munkabírás megkopott.

Az önkormányzat nevében Szénási Róbert önkormányzati képviselő és Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte a 95 éves Fődi Dezsőné Csókási Júliát.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas Szegedi Tükör szépkorú
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés