Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Évtizedes víztisztító berendezések újulhatnak meg egymillió eurós uniós támogatással
Szegeden 2019. október 19. 10:26 Forrás: Szeged Televízió

Évtizedes víztisztító berendezések újulhatnak meg egymillió eurós uniós támogatással

Sikeres közös pályázattal fejlesztik a szegedi, az algyői, valamint romániai, Aradhoz közeli szennyvíztisztítókat. Ezzel nem csak a tőlünk távozó, hanem a hozzánk érkező folyók vízminősége is javul.

Hirdetés

Az Európai Uniós támogatású beruházás teljes értéke négymillió euró. A Szeged Városi Szennyvíztisztító Telepnek már időszerű a korszerűsítése, mert a mostani berendezéseket 2007-ben állították üzembe.

A gépekkel és az ülepítőrendszerrel évente 17 millió köbméter vizet tisztítanak meg. Ennek egy része a csatornákba befolyó esőből, természetes csapadékból származik, kilencmillió köbméter pedig valódi szennyvíz.

Most a szegedi és az Aradi Vízmű egyszerre fejleszthet a pályázattal. Az elnyert négymillió eurónak a negyedét lehet felhasználni nálunk, a szegedi, illetve az algyői telepek a felújítására. A beruházást már megkezdték. Romániában Aradnál négy telepet korszerűsítenek, és egy új szennyvíztisztítót is megépítenek.

A Szeged Televízió Fókuszban című műsorában Istókovics Zoltán, a Szegedi Vízmű vezérigazgatója beszélt a Szegeden és Algyőn megvalósuló beruházásokról.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fókuszban környezetvédelem Szeged Televízió Szegedi Vízmű Zrt. szennyvíz szennyvíztisztítás Istókovics Zoltán
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés