Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Vállalkozói kérés egy önkormányzati képviselőtől egy bukott polgármesterjelölthöz
Szegeden 2019. október 18. 13:12

Vállalkozói kérés egy önkormányzati képviselőtől egy bukott polgármesterjelölthöz

Mindez a megyei iparkamara épülete előtt: Szabó Bálint megköszönte Nemesi Pálnak a kamarai elnökséget, egyúttal arra kérte, tisztázza a Szeviép-ügyben betöltött szerepét.

Hirdetés

Egy ideig nagy valószínűséggel ez volt Szabó Bálint utolsó sajtótájékoztatója, amelyet vállalkozóként, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjeként tett. Szabó ugyanis kompenzációs listáról bejutott Szeged október 25-én megalakuló új közgyűlésébe, onnantól kezdve rendre önkormányzati képviselőként, politikusként fog megszólalni. Ezeket ő tartotta fontosnak elmondani azért, mert a polgármester-választáson hozzá hasonlóan elbukó Nemesi Pál Szabó szerint nem tartotta fontosnak, hogy kamarai elnöki tevékenységét szüneteltesse.

– Önt nem azzal bízták meg korábban a megye vállalkozói, hogy harcoljon, pártpolitikai csatározásokat vívjon Szeged polgármesterségéért. Az ön feladata Csongrád megye valamennyi vállalkozójának képviselete, pártállástól és politikai szimpátiától mentesen – közölte Szabó Bálint.

Szabó úgy látja, az iparkamara tekintélye, függetlensége és integritása jelentősen sérült, amely csak úgy állítható helyre, ha Nemesi lemond.

– Köszönet azért a tizenegy évért, amely alatt tisztességesen vezette a kamarát. De július 4-én átlépett egy határt. Sőt számos panasz érkezett a kampány alatt arra, hogy felhasználta, összekeverte a két „tisztséget”. Egyúttal arra is kérem, tisztázza a szerepét a Szeviép-ügyben, hiszen több sajtóorgánum többször is megírta, a Szeviép-csőd előtt, alatt és után is üzletelt a Szeviép-vezérekkel. Amennyiben ez nem történik meg, szükségesnek látjuk további eljárások megindítását. Ezek egy része polgári, más része viszont büntetőjogi kategória.

Kérdésemre válaszolva Szabó Bálint azt is elmondta, szerinte a vállalkozók azért hallgattak a kampány alatt, mert nem szerették volna, ha ezt az ügyet felhasználják. – Óriási a felháborodás a háttérben. Vannak, akik készek tüntetni. A felháborodás szerintem a vasárnapi eredményekben is tükröződik. De az is igaz, hogy nagyon sokan félnek – jegyezte meg Szabó Bálint.

Ezután Szabó Bálint szerette volna Nemesi Pálnak átadni azt a nyílt levelet, amelyet a sajtótájékoztatón fölolvasott, ám őt nem találta a hivatalában, így a levelet végül Tráserné Oláh Zsuzsanna kamarai titkár vette át és érkeztette.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nemesi Pál nyílt levél Szabó Bálint Szeviép
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés