Hirdetés
Túl a városon 2019. október 17. 17:42 Forrás: MTI

Az önkormányzatok átvilágítását ígéri a DK

A párt hivatalba lépő polgármesterei utasítani fogják az önkormányzati cégeket, hogy ne kössenek új szerződéseket, ne teljesítsenek új kifizetéseket.

Hirdetés

László Imre, a XI. kerület megválasztott polgármestere sajtótájékoztatón elmondta, hogy a párt hivatalba lépő polgármesterei átvilágítják a rájuk bízott önkormányzatokat. Már évek óta beszélnek arról, hogy a Fidesz nemcsak a kormányban, de a városokban és a kerületekben is „a csókosok vagy a haverok zsebére dolgozott” – mondta.

A politikus bejelentette: a DK-s polgármesterek ezért arra utasítják az önkormányzati cégeket, hogy átmenetileg ne vállaljanak új kötelezettségeket, ne teljesítsenek új kifizetéseket, ne vegyenek fel új embereket és ne kössenek új szerződéseket.

A tilalom addig lesz érvényben, amíg az átvilágítások lehetővé nem teszik, hogy tisztán lássák az önkormányzatok ügyeit – közölte.

A sajtótájékoztatón a DK szóvivőjét kérdezték Karácsony Gergely megválasztott főpolgármesternek arról a kijelentéséről, hogy a fideszes polgármesterek jelentős része olyan életformát folytat, mint Borkai Zsolt győri polgármester. Barkóczi Balázs szerint a DK nem szokott mások magánéletével foglalkozni, Borkai Zsolt ügye azonban nem magánügy, hanem közéleti kérdés. A sajtóhírek és a blogbejegyzések szerint ugyanis a politikus „egy-egy kiruccanása 15 millió forintba került”, a győri polgármester azonban még mindig nem adott megnyugtató választ azokra a kérdésekre, hogy miből finanszírozta az utakat – monddta.

Borkai Zsolt, a Fidesz győri szervezetének elnöke, a város vasárnap újraválasztott polgármestere kedden jelentette be, hogy kilép a Fideszből. Az önkormányzati választás előtt egy magát az Ördög Ügyvédjének nevező ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK önkormányzat önkormányzati választás önkormányzati választás 2019