Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 17. 19:49 Forrás: Szeged Televízió

Félidejében jár a Szegedi Partfürdő háromszázmilliós felújítása

Képriport
Elsősorban a tiszai kishajóforgalom és a horgászturizmus fellendítését szolgálják a munkák, amik jelentősen megváltoztatják a Partfürdőt. Feltehetően az előnyére.

Hirdetés

Véget ért az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházásának első fejezete a Szegedi Partfürdőn. A majdnem 300 millió forintos uniós támogatásból különféle turisztikai fejlesztéseket valósítanak meg, ezek egy része már elkészült, a többit jövőre fejezik be. Tavasszal egy új kikötővel is bővül a Partfürdő.

Ez egy aktív turisztikai pályázat, ami alapvetően a tiszai kishajóforgalmat, illetve a horgászturizmust szeretné fejleszteni, de túl ezen, a parton is létesültek mindenkit szolgáló beruházások, tehát két új játszótér is készült, felújításra kerültek a sportpályák, és a létesítményeket összekötő 250 méteres sétány is készült – mondta a Szeged TV-nek Nagy Sándor alpolgármester.
  
Padokat tettek ki, és fákat-bokrokat is ültettek. A horgászokat akadályozó cserjéket 260 méteres partszakaszon irtották ki, a terület rendezése után már könnyebb lejutni a vízhez. A kishajók vízre bocsátását egy új sólyapálya teszi lehetővé, továbbá, szintén a hajósoknak, kikötőbakokat és más szükséges műtárgyakat létesítettek. Jövőre folytatják.

Jávorszky Iván és Nagy Sándor egy új hintával ismerkednek a Partfürdőn (fotó: Iványi Aurél)

Még egy úszómű kerül a Partfürdőre, hogy a Tiszát jobban kihasználjuk, a hossza az egyik irányba 60 méter lesz, a másik irányban 24 méter, ide lehet majd csónakokat, kishajókat kikötni, illetve középen lesz egy vízi vendéglátóipari egység, ami rendezvényhelyszín is lesz – mondta a tévének Jávorszky Iván, a Szegedi Partfürdőt üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.    

Ezt várhatóan tavasztól lehet majd használni. A beruházások természetesen nem csak a turisták kényelmét szolgálják, hanem a Partfürdő szegedi vendégeinek is kellemesebbé teszik a Tisza mellett eltöltött szabadidőt.

A Partfürdőn készült további fotóinkat a nyitóképre kattintva nézheti meg.

Videónk is van! Mindezt megnézheti a Szeged Televízió híradójának riportjában is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás partfürdő játszótér kikötő kishajó kikötő rekonstrukció Tisza turizmus szabadstrand
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés