Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Negyven fölött szép az élet! Mol-Pick Szeged–Balatonfüredi KSE 41–22 (21–11)
Ziccer 2019. október 16. 19:38

Negyven fölött szép az élet! Mol-Pick Szeged–Balatonfüredi KSE 41–22 (21–11)

Hozta a kötelezőt a Pick a Balatonfüred elleni bajnokin, ezúttal is negyven gólt lőttek a mieink.

Hirdetés

MOL-Pick Szeged–Balatonfüredi KSE 41–22 (21–11)
Férfi kézilabda NB I, 7. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
MOL-Pick Szeged: Mikler – SOSTARIC 12/1, Kaspárek 2, Bombac 4, Bánhidi 1, BODÓ 7, Källman. Csere: Alilovic, Nagy M. (kapusok), Maqueda, Canellas 2, Gaber 1, Zsitnyikov 1, Sigurmannsson 4, Stepancic 3, Rosta 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüred: Bősz – P. Rodríguez, Máthé 2, Topic 3, Sinkel 1/1, KEMÉNY 6, Bóka. Csere: ANDÓ (kapus), Szöllősi B. 2/2, Sztevanovics 3, Németh B. 1, Jimenez 3, Ág, Déber, Kőhegyi, Vajda 1. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteres: 1/1, ill. 7/3.
Kiállítás: 4, ill. 2 perc.
 

Ahogyan várni lehetett, magabiztos győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged idehaza a Balatonfüred ellen, de azt nem vártuk, hogy kiütéses győzelem lesz belőle. A szegediek 19 góllal bizonyultak jobbnak, az egyébként jó játékosokkal felálló Balaton-partiaknál.

A Szegedben Mario Sostaric villogott, 12 gólig jutott a találkozón, ami nagyjából 5 percig volt izgalmas. 4-3 után öt gólt lőtt a Pick, az első negyedóra végén pedig 12-4 volt a meccs állása. Szünetre hatgólos hazai előnnyel, 17-11-gyel mentek a csapatok, de a második félidőben aztán jött a szegedi henger, a Pick 24 góljára ezúttal is csak 11 válasz érkezett, így alakult ki a 41-22-es végeredmény.

Csoknyai István, a Balatonfüred vezetőedzője a találkozó után azt mondta, féltek a meccstől, látva a Pick erődemonstrációját a dán bajnok otthonában a hétvégén. „Ha kicsit összehasonlítom a dán bajnokot a mi csapatunkkal, akkor tudtam, hogy nagyon nagy baj lesz, ráadásul hazai pályán is játszottak a szegediek. Sajnos a mérkőzésen be is igazolódott, hogy bombaformában vannak, jó állapotban van a csapat, nagyon megy. Számolatlanul kaptuk az első félidőben a kontragólokat, mi meg szenvedtünk minden egyes helyzetért, nem hogy gólért. Nagyon kevés helyzetet tudtunk ráadásul realizálni. A második félidőben azt gondolom, hogy talán több lehetőségünk lett volna, ott pedig Alilovic állta a góloknak az útját. Összességében gratulálok a Szegednek.” - tette hozzá az egykori sokszoros válogatott játékos.

Juan Carlos Pastor elégedett volt csapatával. A mester örül annak, hogy tele volt a szegedi csarnok, jólesett a játékosoknak, hogy a közönség ünnepelte őket. Gratulált a játékosoknak ahhoz, hogy nem nézték az eredményt, hanem tették a dolgukat a mérkőzés végéig. "Elégedett vagyok, de ez a meccs véget ért, most már a következő mérkőzésre kell koncentrálni." - tette hozzá Pastor.

Nézze meg a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balatonfüred MOL-Pick Szeged férfi kézilabda NB I