Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. október 14. 23:20 Forrás: Index / Magyar Nemzet

Borkai Zsolt kedden kilép a Fideszből

A Magyar Nemzet írt erről először, majd a Hír TV-ben Hollik István kormányszóvivő megerősítette az értesülést. Borkai a győri polgármesteri címről valószínűleg nem mond le.

Hirdetés

A külföldön tartózkodó Orbán Viktor kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök hétfőn budapesti konzultációra hívta Borkai Zsolt győri fideszes polgármestert, írja a Magyar Nemzet. Borkainak a szexvideós és korrupciós botrányától volt hangos a választási kampány hajrája, a hatalmas visszhangot kiváltó ügy ellenére vasárnap a győriek viszont újra megválasztották polgármesternek.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a találkozó következményeként Borkai Zsolt kedden sajtótájékoztatón jelenti be, hogy kilép a Fideszből.

A Fidesz alelnöke, Kósa Lajos az ATV-ben hétfőn este megerősítette, hogy valóban történt egy találkozó Borkai Zsolt és a párt vezetése között, ezen állítása szerint ő is részt vett, de részleteket nem árult el – írja az Index.

A lap azt is írja, hogy nem sokkal később Hollik István kormányszóvivő a Hír TV esti műsorában megerősítette az értesülést, arról beszélt, hogy hogy Borkai kilép a Fideszből, viszont polgármester marad, hiszen a győriek így döntöttek vasárnap.

Hollik szerint Borkainak azért kell távoznia a pártból, hogy „a Fidesz-KDNP megőrizze morális integritását”.

Borkai Zsolt kedden 11 órára hirdetett sajtótájékoztatót a győri városházára, ahol ezek alapján valószínűleg bejelenti kilépését a Fideszből.

Közben az ellenzék a szavazatok újraszámlálását kezdeményezi Győrben, gyanúsnak tartják ugyanis, hogy az öt évvel ezelőttihez képest jóval magasabb volt az érvénytelen szavazatok száma. Az ellenzéki polgármesterjelölt, Glázer Tímea kevesebb mint hétszáz szavazattal maradt el Borkaitól, miközben több mint ezerháromszáz érvénytelen szavazat volt.

(Fotó forrása: alfahir.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Borkai Zsolt Fidesz KDNP Hollik István kilépés Kósa Lajos önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 Orbán Viktor Orbán-kormány választás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés