Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 14. 20:27 Forrás: 444

Botka László: Semmiféle kapcsolatom nincs a Magyar Szocialista Párttal

A szegedi polgármester két éve kivonult az MSZP-ből, nem ismeri a belső viszonyokat, de azok nem is különösebben érdeklik. A kormánnyal szinte semmiben sem ért egyet, viszont a fejlesztések terén nem érezte, hogy diszkriminálták volna Szegedet. Egyebek mellett ezekről is beszélt a 444-nek adott interjújában.

Hirdetés

Botka László vasárnap este rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet ért el Szegeden, ami után hétfőn nem csak az Index, de a 444 is kíváncsi volt a gondolataira. A lapban megjelent interjúban a polgármester a többi között elmondta, hogy a választási eredmények miatt most nagyon boldog és hálás, megtisztelőnek érzi azt a bizalmat, amit kapott, ezért azon lesz, hogy erre a továbbiakban is rászolgáljon.

Az önkormányzati választáson elért ellenzéki sikerek okairól hasonlóan nyilatkozott, mint az Indexnek:

„Én nagyon örülök, hogy ha két év késéssel is, de az ellenzéki szereplők megértették, hogy csak összefogással van esély, én ugye ezt az ajánlatot tettem az ellenzéki pártoknak 2017-ben, abban a 9 hónapban, amikor én miniszterelnök-jelöltként szerepeltem. Akkor erre nem volt fogadókészség.”

Szerinte „az ellenzék tagadhatatlanul nagy áttörést ért el a mostani önkormányzati választáson”, amit annak tulajdonít, hogy az ellenzéki szereplők „megértették, mi a választói elvárás”.

A 444-nek arra a felvetésére, miszerint az MSZP jelenlegi vezetése „nagyon nagy mértékben átfed azzal az MSZP-vezetéssel”, amivel kapcsolatosan Botka két éve úgy nyilatkozott, hogy „politikai maffia hálózta be az ellenzéket”, továbbá a lapnak arra a kérdésére, hogy azóta mi változott, Botka azt mondta

„Én lényegében teljes egészében kivonultam 2017. október 2-án, a miniszterelnök-jelöltségről való lemondásommal az MSZP-ből, tehát azóta semmiféle kapcsolatom nincs a Magyar Szocialista Párttal, nem ismerem a belső viszonyokat. Itt Szegeden van egy több száz fős csapat, akikkel én 25 éve együtt dolgozom, én hozzájuk tartozom. A legkevésbé sem vagyok arra hivatott, hogy ezt kommentáljam, nem vagyok információ birtokában arról, hogy mi történik az MSZP-ben, és megmondom őszintén, különösebben nem is érdekel.”

Karácsony Gergely győzelmével kapcsolatosan úgy fogalmazott, hogy minden adott ahhoz, hogy nagyon sikeres főpolgármester legyen, „és őszintén, tiszta szívvel kívánok neki nagyon sok sikert”.

A szegedi polgármester továbbá azt is elmondta a lapnak, hogy nagyon örül annak az áttörésnek, amit a vidéki városokban sikerült elérnie az ellenzéknek, korábban ugyanis nem szeretett egyedüliként ellenzéki polgármester lenni az országban.

Márki-Zay Péternek szurkolt a kampányban, az ő győzelmének is örül Botka, hiszen jó viszonyban vannak, tanácsokkal, tapasztalataival igyekezett segíteni a hódmezővásárhelyi polgármestert.

Botka László 444-nek nyilatkozva arról is beszélt, hogy nagyon nem ért egyet azzal, amit az Orbán-kormány képvisel, és amilyen jövőt az országnak tervez, a fejlesztéspolitikában viszont semmilyen Szegedet érő diszkriminációt nem érzett az utóbbi években. Szerinte a kormánynak is az az érdeke, hogy az ország sikeresen fel tudja használni az EU-s támogatásokat, ebben pedig a nagyvárosok megkerülhetetlenek.

A teljes interjút itt olvashatja el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 444.hu Botka László ellenzék interjú Karácsony Gergely Márki-Zay Péter önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés