Hirdetés
Ziccer 2019. október 13. 18:20

Bánhidi, tizenegyes! Aalborg–Szeged 28–35 (17–22)

Pompásan játszott a beálló: tizenegy gólt szerzett, heteseket, kiállításokat harcolt ki. Sima meccsen nyert Dániában a MOL-Pick Szeged. A mérkőzés azért is volt különleges, mert Rosta Miklós is bemutatkozott a BL-ben.
Hirdetés

Aalborg Handbold–MOL-Pick Szeged 28–35 (17–22)
Velux EHF Bajnokok Ligája, Jutlander Bank Arena Aalborg, A csoport, 4. forduló, vezette: Duarte Santos, Ricardo Fonseca (portugálok).
Hétméteresek: 2/2, illetve 3/3.
Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc.

A kékek kezdtek, Mirkóval a kapuban, kivételesen. Bánhidi rögtön hetest harcolt ki, Radivojevic nem sokat gondolkodott, hogyan tegye be a lasztit a kapuba, 0–1. Védekezni Källmannal zavaróban kezdtünk, sikerrel, elrontották az első támadást, Maqueda, talpról megsirítette a jobb felsőt, „jutalmul” rögtön kiállíttatta magát. Egyből kihasználták az előnyt, kiürítették a jobb szált, így Strandgaard csuklós buszként kanyarodhatott föl a sarokból, 1–2.

Bánhidi újra hetest harcolt ki, most kettő perccel együtt. Radivojevic most a kapus bal füle fölé húzta a labdát. Megint Strandgaard, most cunderrel tette el Alilovic mellett, 2–3. Bombac egyből eggyel kezd a motw-on. Bombac saját hatosáról lőtt üres kapura kapufát. Bodó is bemutatkozott, tíz méterről felugorva szépen zúdított a jobb alsóba 2–4. Radivojevic akcióból is betalál, Bombac passzolta ki neki a szélre, 3–6. Bobmac újra, betörésből, 3–7, jól mozogtak a kékek, időt is kértek a dánok.

Újra Radivojevicre jött ki a ziccer a szélen, szépen be is dobta a lövésbe a szerzett labdát: Bombac–Bodó volt a laszti útja, 3–8. Bánhidi is föliratkozott a két kiharcolt hetes után, újra Bodó adta a gólpasszt: fölugrott a kilencesen és beejtette a blokk mögé a válogatott csapattárásnak, 3–9. Hosszú idő után újra gólt lőttek a dánok, Strandgaard volt eredményes, 4–9. Bobmac egy indulócsellel tört most be, és a rövid felső sarokba lőtt, 4–10. Maqueda is megpróbálta az üres kapuba lőni a saját térfélről egy labdaszerzés után, neki sem sikerült.

Bodó harmadik gólpasszát adja, a bal szélről tört be, és adta föl Radivojevicnek kínaira, 6–11, majd gyorsan 6–12, sőt 6–13 lett, Maqueda is tarthatatlan volt, Maalgaard lőtte szét Alilovic kapuját, aki gyorsan kipasszolta Källmannak, nem volt nehéz a fél pályáról üres kapura gólt szerezni, majd megtette újra, 7–15. Abba is hagyta az Aalborg a 7–6 elleni játékot. Labdaszerzés után most végigfutott Källman a pályán, és szépen ejtette be a ziccert, 7–16.

A félidő közepére tíz góllal vezetett már a Pick, Bánhidi lőtt gólt beállóból, 7–17. Bodónak is jó napja van, amit kapura dobott, az gól lett, 9–18. Gyorsan dobott két gólt az Aalborg, 11–18, sőt újra ők jöttek, de Bánhidi is gyorsan betalált újra, 12–19. Majd újra két dán gól következett, 14–19, aggódnunk kellene? Gabert is kiállították egy érdekes két perccel, megint visszább jöttek, de nem sokáig: Bánhidi megfeszültében is belőtte a jobb sarokba, 16–21. Megint Bánhidi, 16–22, Strangaard hozta visszább a dánokat, 17–22.

Őrült meccs, 85–90 százalékos lövőteljesítményekkel, eddig. Soha nem dobott még ennyi gólt az első félidőben a Szeged.

A második félidő szegedi labdaszerzéssel indult, meg Miklerrel a kapuban. Bánhidié az első szegedi gól, 17–23. Mikler védéssel mutatkozott be. Majd még egyszer védett egymás után. Majd újra, ezúttal fejjel, vagy inkább fejbe lőtték. Felváltva estek a gólok, 20–25.

Radivojevic végigszáguldásával 20–26, majd Källman lőtt beállóból ziccert, 21–27. A második félidőbe beálló Zsitynikov pont olyan jól osztogatott, mint az első félidőben Bodó: ő is Bánhidivel dobatott gólt, 21–28. A félidő közepére újra tíz közelébe kúszott ez előny, 21–30. Ekkor újra elővette a csodafegyverét a dán csapat, az üres kapus játékot, hasonló sikerrel alkalmazták, 25–33.

Bánhidinak minden bejön, tizenegyedik góljával lett 26–34. Zsitnyikov is megszolgálta Pastor bizalmát, 26–35. Pastor a meccs végére pályára küldte Rosta Miklóst is, szokja a fiatal beálló a Bajnokok Ligáját.

A második félidőre a gólzápor elállt, a győzelem egy percig nem forgott veszélyben.

A meccs embere Bánhidi Bence lett. Teljesen megérdemelten.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged