• Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Amikor Szegedre jövök, egy kicsit olyan, mintha külföldön lennék – Tha Shudras-interjú Molnár Tibor Trap Kapitánnyal
Művház 2019. október 13. 17:15

Amikor Szegedre jövök, egy kicsit olyan, mintha külföldön lennék – Tha Shudras-interjú Molnár Tibor Trap Kapitánnyal

Az elmúlt évek egyik legérdekesebb szegedi zenekara, a Tha Shudras is fellépet a Szeged300 rendezvénysorozat záróeseményén, szombaton este a Klauzál téren. Az együttes éppen évfordulót ünnepel, új dalokkal jelentkezik, koncertturnéba kezd, amit szülővárosukban indítottak, de úgy, hogy erről pár nappal korábban még ők sem tudtak.

Hirdetés
Hirdetés

– Szinte az utolsó pillanatban derült ki, hogy ti is felléptek a Szeged300 rendezvénysorozat záróbuliján. Mit szóltatok hozzá, amikor megkerestek ezzel titeket?

– Nagyon örültünk neki, már csak azért is, mert most kezdünk október 17-től koncertezni majdnem heti rendszerességgel az országban mindenfelé. Nagyon jól alakult, hogy itthon nyithattuk meg ezt a turnészezont. Durván egy hete tudtuk csak meg, hogy fel fogunk itt lépni, ami okozhatott volna gondot, hiszen például én több zenekarban is játszok, de szerencsésen jött össze minden, pont ez az egy napunk üres volt. Ráadásul éppen itt próbáltunk volna Szegeden a zenekarral, úgyhogy ezt végül lefújtuk, és helyette egy nyilvános koncert-próbát csapattunk. (nevet)

– Mi ennek a turnénak az apropója?

– Különböző fázisokon és ciklusokon vagyunk túl, a mi számításaink szerint most vagyunk a hetedik ciklusunkban. Újra magyar dalokat kezdtünk el írni, az összes műfajt összeolvasztottuk, ami a Shudrasra eddig jellemző volt, ebből lett egy a korábbinál talán kicsit poposabb hangzás. Idén tízéves a zenekar, ezt ünnepeljük ezzel a koncertsorozattal.

– A váratlanul jött fellépés miatt külön programot kellett a szegedi fellépésre összerakni, vagy a koncertturné miatt ez megvolt már?

– Nagyon frissen, a koncert előtt egy nappal készült el a koncertturnéra a végleges program, lényegében annak adtuk elő a felét. Az egy kilencven perces műsor, a szegedi koncert pedig pont negyvenöt perc volt, amit igyekeztük úgy összerakni, hogy legyen benne a régi, kísérleti Tha Shudrasból is, a metálos Tha Shudrasból is, és feldolgozások is voltak, amiket mondjuk az X-Faktorban csináltunk, és persze az új számokat is játszottuk.

– A teljes kilencven percet is lehet majd Szegeden hallani?

– Persze. A helyszínt nem merem még biztosra mondani, de talán a Jatéban fogunk fellépni decemberben. Addig pedig hétről hétre az ország különböző pontjain lesznek Shudras-koncertek.

(fotók: Szabó Luca)

– Szegedről indult, országos ismertségű zenekarként mennyire különleges nektek itt fellépni, a szegedi közönségnek játszani? Mit gondolsz a szegedi koncertekről? 

– Mindig nagyon jó élmény Szegeden játszani, nekem ez most azért is különleges volt, mert két esemény kapcsolódott össze. A tízéves érettségi találkozóm is most, szombat este volt a városban, szóval nagyon családi, ünnepi hangulat jött össze a gyerekkori barátaimmal és azzal a rengeteg emberrel, akik ott voltak a zenekar szezonnyitó koncertjén.

– Az osztálytalálkozóról ugrottál ki a koncertre?

– Azért nem egészen, az osztálytalálkozó már zajlott a koncert alatt máshol, ahol tiszta idegben vártak a volt osztálytársaim, mert megint ugyanazt csináltam, amit a gimiben is, hogy koncerten voltam, és nem voltam ott sehol. Szóval nagyon kellett sietnem utána. (nevet)

– Mennyire része még az életednek Szeged, mit gondolsz a városról?

– Régóta Budapesten élek, de szeretek Szegedre hazajárni, mert olyankor mindig nosztalgiázok egy kicsit. Közben viszont már tejesen másmilyennek tűnik Szeged, nagyon aranyos, kis európai városnak látom, egy kicsit olyan, mintha külföldön lennék. Sajnos keveset vagyok itt, de amikor tudok, jövök, barátokat látogatok meg, itteni zenészkollégákat, akikkel ápolom még a kapcsolatot. És persze a családomat.

– Mire lehet a Tha Shudrastól számítani a következő fél évben?

– Megnyitottuk az új ciklusunkat, elkészítettünk 13 számot, az első, ami a napokban megjelent, a Hívjál barátnak című nótánk, ennek már klipje is van. Mostantól pedig minden hónapban ki fogunk jönni egy új dallal, ezzel éledünk újjá, így igyekszünk megörvendeztetni a közönségünket.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ingyenes koncert interjú koncert pop rock Szeged300 Tha Shudras