Hirdetés
Szegeden 2019. október 13. 13:58 Forrás: Szegedi Tükör

Hazugsággyűjtemény

Hihetetlen, amit hatalmi tébolyukban és gőgjükben elkövetnek a regnáló erő emberei. Ráadásul az ország csaknem minden médiáját (körülbelül kilencven százalékban a Fidesz kezében!) felhasználja töméntelen hazugságához.

Hirdetés

A miniszterelnök például úgy véli, szinte mániákusan, hogy az ellenzék (az MSZP, a DK, a Momentum stb.) – politikai és nem emberségből táplálkozó elkötelezettségükből adódóan – maradéktalanul pártolják a migrációt. A „migráció” már évek óta olyan varázsszó hazánkban, amellyel és valamennyi változatával együtt hülyíteni lehet a magyar emberek jelentős részét. Orbán ismét azzal jött elő, hogy „a baloldali politikusok be akarják hozni a migránsokat, (...) újra napirenden van az elosztási kvóta kérdése Brüsszelben”. Mindez semmi ahhoz képest, amit nap mint nap elkövetnek országszerte a polgárokkal. Nézzünk meg egy egyszerű példát. Habitusomnál és érdeklődési körömnél fogva figyelemmel kísérem a napi politikai eseményeket. Nincs Szegeden olyan nap, amikor a médiákon keresztül ne vegzálnák Botka László polgármestert, és vele együtt a munkatársait és a szegedieket.

Így a szegedi Fidesz képviselői, jelesül Tápai Péter alelnök például úgy reflektált a helyi sajtóban (Délmagyarország), hogy: „Alkalmatlan a jelenlegi városvezetés, mert felelőtlenül gazdálkodik a Modern városok programban kapott pénzekkel”. (Érdekes módon az elmúlt 17 év alatt sosem követtek el olyan csalást, gazságot, mint amilyet a Fidesz szinte naponta. Ilyen például a magánnyugdíjpénztárak 3000 milliárdjának kisajátítása, a közpénzek szétszórása boldog-boldogtalannak, felelőtlen költekezések, külföldiek támogatása és így tovább.)

A fentebb említett programhoz érkezett csaknem 16 milliárd forint körül mondvacsinált „hiányosságok” emlegetésével – bizonyítás nélkül – borzolja a Fidesz a kedélyeket Botkáék és Szeged ellen. Azaz tényként tálal mindent, pont a választások közepette, tudva, hogy az ilyen rágalmak, vádaskodások legtöbbször azzal végződnek, hogy az állításokból semmi sem igaz! De hetekkel, hónapokkal később, amikor napvilágot lát az igazság, már senkit sem érdekel. A Fidesz célja ezzel ugyanis az, hogy zavart keltsen a választók fejében, az igazság másodlagos.

Számtalan hasonló esemény történik a Fidesz köreiben nap mint nap, nem csak Szegeden. Az, hogy miként is gazdálkodik a Fidesz, szerintük senkire sem tartozik (érvényesül a kettős mérce szerinti megítélés).

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

Végső következtetés: a Fidesz büntetlenül azt csinál egy választás során, meg bármilyen más alkalommal, amit csak akar. Nagy hűhó semmiért, a tettes meg jót röhög a markába. Idővel majd elhalványulnak a hazugságok... Mondom is: ezeknek az embereknek megszólalniuk sem volna szabad. Egyrészt, mert az sem igaz, amit kérdeznek, másrészt egy szikrányi erkölcsi alapjuk sincs hozzá.

Mi, választópolgárok, végre tanulhatnánk a saját hibánkból! Reménykedjünk, hogy október 13-án valóban a legalkalmasabb embereket választjuk meg városunk élére, mindenki megnyugtatására.

Sajnálatosan Orbánék (eléggé el nem ítélhető módon) most sem engednek a viselkedésükből. Jelszavuk: mindenáron hatalom! Ragaszkodnak zavart elveikhez és természetesen az „örökös” hatalomról álmodoznak. Ami, mint tudjuk, ab ovo nem adna jó alapot, lehetőséget az ésszerű és kiegyensúlyozott politikai együttműködésnek. Ezek szerint csak egy választás marad: törvényes keretek között meg kell dönteni az orbáni rezsimet. A magyar amúgy sem tűri az autokratikus, diktatórikus kiskirályokat.

Egyre inkább jelen van „áldott jó” kormányunk néhány tagjának tüntető hozzáállásával Nemesi Pál független (fideszes) polgármesterjelölt, Botka László ellenjelöltje. Ezzel együtt durvul a regnáló oldal hozzáállásra a választások lebonyolításához.

Mindezek után, igaz vagy sem, egész biztosan nem voksolok Nemesi Pálra, sem a Fideszre vagy barátaikra. Mert akik olyan média felett rendelkeznek (országos szinten cca. 90 százalékban), amelyekben több a hazugság, mint az igazság, általam gyűjtőnévként „hazugsággyűjteménynek” nevezem. És hogy mennyire igazam van, íme, egy példa.

Nem érti Orbán (és nagyon sok mindent nem ért vagy félreért!), hogy miért akar Szeged kimaradni a fejlődésből? Nem akar és nem is fog kimaradni! De vegye már tudomásul a kormány, hogy ami támogatást kap az ország az EU-tól, vagy egyáltalán a közpénz és -vagyon – minden megalázkodás és pitizés nélkül – jár Szeged lakosságának is, mint bármelyik településnek ebben az országban. A juttatott pénz nem a kormány jótéteménye, mint a kormányfő hiszi, hanem jár az arra jogosultnak!

Ezek szerint egyik fenti állítás sem az igazság talaján született. Mint ahogy az sem lesz igaz, hogy 10–20 éven belül Magyarországon felszámolják a szegénységet, ahogy Orbán mondta pártkongresszusukon, de még 50–100 év múlva sem, ilyen vezetés és irányítás mellett!

Kutnyik Pál

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: olvasói levél Szegedi Tükör