Hirdetés
Szeged300 2019. október 12. 20:47

Fényköltészet a Klauzál téren

Képriport
Nemzetközileg is elismert fényfestők varázsoltak különleges hangulatot szombaton este a szegedi belváros egyik legszebb terére. Ezzel zárult a szabad városi cím visszanyerésének 300. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat.

Hirdetés

Zsúfolásig megtelt a Klauzál tér szombaton esete hét órára, amikor a közönség hangos visszaszámlálása után kihunytak a fények, és elkezdődött az a hétperces 3D-s zenés produkció, amelyet a Maxin10sity nevű cég készített. A Szeged címerével induló, zenés aláfestéssel futó vizuális költemény az NKM (korábban Démász) székházának falán futott. A Maxin10sity csapata hetekkel ezelőtt lefotózta az egykori Európa Szállót, a képek segítségével elkészítették az épület háromdimenziós mását. Ennek a 3D-s rajznak a segítségével tervezték meg a fényfestést.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A hétperces összeállítás felidézte Szeged legutóbbi három évszázadának legfontosabb eseményeit. Volt benne építkezés, rombolás, háborúk, árvizek, nemzeti sorcsapások, de a képi történetmondás üzenete mégis az volt, hogy Szeged mindig felülemelkedik a megpróbáltatásokon, és lakói minduntalan kivívják maguknak a szabadságot. A fényfestők alkotásában feltűntek a város legfontosabb szimbólumai, így a paprika, a téliszalámi, a dóm, a hidak, a Tisza.

A több száz fős nézőközönség hatalmas tapssal köszönte meg a különleges produkciót. A programnak ekkor azonban még nem volt vége a Klauzál téren, hiszen Botka László polgármester felszelte azt a tortát, amelyet az A Capella Cukrászda készített, és elnyerte Magyarország cukormentes tortája címet. A tortacsoda neve: Kicsi gesztenye. A kreáció tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja. A torta szeletenként csupán 14,9 gramm szénhidrátot és 240 kalóriát tartalmaz, így a cukorbetegek is fogyaszthatják. Aki meg akarta kóstolni a díjnyertes tortát, kaphatott egy szeletet, ha kivárta a hosszú sort.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fényfestés Klauzál tér Szeged 300 Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés