Hirdetés
Szegeden 2019. október 11. 19:10

Szeged legkülönlegesebb játszóterét adták át a Fő fasoron

Képriport
Elsősorban a gyerekek körében aratott óriási sikert az újszegedi víztorony mellett felépült játszótér, amelynek fő látványossága egy háromárbócos játszóhajó. A teret ma avatta fel Botka László polgármester és Joób Márton, a körzet önkormányzati képviselője.

Délután már az ünnepélyes megnyitó előtt több tucat gyerkőc próbálta ki Szeged legkülönlegesebb játszóterét, amelynek fő attrakciója egy háromárbócos játszóhajó. A kicsik és nagyok minden zegzugát bejárták, lecsúsztak, felmásztak, hintáztak, lógtak, lengtek.

Tóth Ildikó unokájával, a 10 éves Ádámmal látogatott ki a térre. Elmondta, már nagyon várták, hogy elkészüljön a játszótér. Szerinte nagy szükség volt már rá, hisz a környéken csak egy kisebb játszótér várta eddig a gyerekeket. Ráadásul ez teljesen más, mint az eddig megszokott játszóterek. Ádám nem tudott betelni a játék adta lehetőségekkel, hol itt, hol ott bukkant fel, igyekezett mindent kipróbálni.

Ádám azonnal elfoglalta a hajót

Joób Márton önkormányzati képviselő elmondta, a környékbeliek nagyon boldogok, hogy végre megszépült a víztorony melletti terület és egy igazi közösségi tér jött létre, amely a kisgyerektől a nyugdíjasokig mindenkinek nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra. „Szeged legkülönlegesebb játszótere készült el” – emelte ki a képviselő, aki hozzátette, a víztorony előtti téren a különleges játszóhajó mellett streetball pálya, szabadtéri kondipark és rekreációt segítő pihenő rész létesült. A környék új LED-lámpás világítást is kapott, amihez öt kandelábert telepítettek.

A tér különlegessége lesz továbbá, hogy öt úgynevezett heverésző dombot is kialakítanak a területen. Lesz rózsa és levendulakert, és automata öntözőrendszerrel is ellátják a területet, valamint ivó kutat és 19 új utcabútort is telepítenek a térre.

Botka László polgármester elmondta az önkormányzat a nagy beruházások mellett kiemelt figyelmet fordít a közösségi terek megújítására. Ennek a programnak köszönhetően újult meg a Klapka és a Kolozsvári tér, a dorozsmai új orvosi rendelő melletti terület, valamint nem olyan régen kezdődött meg Szőregen a Hősök tere felújítása és zajlik a munka a Szent György téren és Gyálaréten is. A polgármester kiemelte, az elmúlt időszakban több jelentős fejlesztést is végrehajtottak Újszegeden, többek között megújult Odessza városrész, felújították az újszegedi ligetet, valamint korszerűsítették a Korondi utcai orvosi rendelőt.

Az látszott, hogy a gyerekek már az első pillanatban „beleszerettek” a játszóhajóba. Többek között Rajhona Marci is örömmel vette birtokába a hajót. Ahogy elmondta, neki a csúszdák és a mászókák tetszenek. Rövid idő alatt szinte minden részét kipróbálta a mászókának. „Annyira tetszik, hogy suli után minden nap ki fogok jönni” – mondta, de már viharzott is tovább, hogy egy újabb elemen másszon fel a hajóra.

A négy barátnő: Anna, Emma, Réka és Noémi

Anna, Emma, Réka és Noémi egymást túlkiabálva sorolta, hogy miért tetszik nekik a hely. Szerintük sokkal szebb és jobb, mint a többi más játszótér és nagyobb kihívás megmászni.

A beruházás 130 millió forintba került és teljes egészében saját költségvetéséből finanszírozta a város.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Fő fasor játszótér Joób Márton víztorony Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés