Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Agyrém: most épp azzal támadják Botka Lászlót, hogy a Jézus Krisztus szupersztárt játsszák a Szabadtérin
Művház 2019. október 11. 07:21

Agyrém: most épp azzal támadják Botka Lászlót, hogy a Jézus Krisztus szupersztárt játsszák a Szabadtérin

Nagyon fontos a Fidesznek megszerezni Szegedet, ez abból is látszik, hogy az egyik pártszócsöve, a Habony-média egyik koronaékszere, a 888.hu szállította a legújabb ostobaságot Botka Lászlóról.

Hirdetés
Hirdetés

Lassan tényleg megsajnálja az ember a Habony Árpád vitrinkészítő vezérelte Fidesz-média munkatársait, nem hiába mondta rájuk az egykori saját főnökük, Varga István, a jobboldali sajtót magába olvasztó Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumi elnöke, hogy gyengék, mint a harmat.

„Igényes, jó tollú újságírókat – és nem kell megsértődni, nyugodtan mondhatom – inkább a másik oldalon látok” – mondta Varga egészen pontosan, majd lemondott. 

Varga István igazát bizonyította ismét – már sokadjára – a 888.hu, amely „megtámogatta” kicsit Nemesi Pál fideszes kampányát Szegeden. Az aranytollat kiérdemlő cikk ugyanis azt rója fel Botka Lászlónak, hogy a Jézus Krisztus szupersztárt is műsorra tűzte a Szegedi Szabadtéri Játékok a 2020-as évadban.

Azt írják: „Aki nem tudná, arról, a hippiőrület korában született amerikai darabról van szó, amely a kereszténység alapjait támadja azzal, hogy Jézusnak kizárólag az emberi voltát hangsúlyozza, s – a Bibliával ellentétes módon – pozitív színben tünteti fel Júdást.”

„Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik.” – ezt már mi írjuk.

Több probléma is van a 888.hu online szerencsétlenkedésével. Sokkal hátborzongatóbb az agymenésük, mint az elsőre látszik. Az egy dolog, hogy a cikk egy ostobaság, írjuk a kampány, a hatalomféltés, a szolgalelkűség és az igénytelenség számlájára.

Ugyanakkor, ha csak egy pillanatra komolyan vesszük a szöveget, akkor kirajzolódik belőle az Orbán-rendszer gólemje, miszerint

aki mondjuk 16 éves kora óta az Orbán-rendszerben él, abban szocializálódik, annak teljesen természetes is lehet, hogy „odahaza” a fideszes polgármester dönti el, mit játszanak a színházban. Ezt látja évek óta, ez a zsinórmérték számára a faluban, a városban és az országban.

Pedig egy európai városban a polgármesternek semmi köze ahhoz, hogy mi megy a színházban, és egy európai polgármestert ez nem is érdekli különösebben, legalábbis nem úgy, ahogyan azt a 888-félék gondolják.

Egyébként G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője volt, aki azt mondta: „Jó lenne csinálni egy Viktorjugendet!”

Ízlelgessük csak a szót: Viktorjugend...

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 888.hu G. Fodor Gábor musical Szegedi Szabadtéri Játékok színház

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés