Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Egyre közelebb a szomorú magyar valósághoz: Horvátország–Magyarország 3–0 (3–0)
Ziccer 2019. október 10. 22:41

Egyre közelebb a szomorú magyar valósághoz: Horvátország–Magyarország 3–0 (3–0)

Szilveszteri műsortöltés: elkeserítő gólokat kaptunk. Az első félidőben olyan borzalmasan játszott a válogatott, mint már régen. A másodikban meg... Edzettek a srácok.

Hirdetés

Horvátország–Magyarország 3–0 (3–0)
Euro 2020, selejtező, E csoport, 7. forduló, Split, Poljud Stadion, vezette: Daniele Orsato, asszisztensek: Lorenzo Manganelli, Fabiano Preti (olaszok).
Horvátország: Livaković – Barišić, D. Vida, Lovren, Jedvaj – Brozović, Modrić (Kovačić, 67.) – Perišić (Brekalo, 60.), Rakitić (Vlašić, 74.), Rebić – Petković. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalić.
Magyarország: Gulácsi – Kádár (Lang, a szünetben), Orbán, Korhut, Lovrencsics – Vida M., Kleinheisler – Sallai (Varga, 76.), Holman, Dzsudzsák (Nagy, 60.) – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Gól: Modrić (5.), Petković (24., 42.),
Sárga lap: Kleinheisler (18., 56.), Vida (31.), Brozović (44.), Lovrencsics (82.).
Kiállítva: Kleinheisler (56.).

Ki fog itt karatézni? – tettem föl a költői kérdést, hiszen Pátkai a padra sem ülhetett le. Márpedig a kérdés március 24. óta kardinális: ekkor mertem leírni, hogy a magyar középpályás karaterúgással szerezte meg a győztes gólt, és nyertünk 2–1-re köszönhetően Horvátország értékelhetetlen kapusteljesítményének is, az akkor kezdő Kalinić kapus azóta maximum a padra fért oda a válogatottban. De ennek ellenére nekem esett a komplett jobboldali sajtó, sőt, a megyei labdarúgó szövetség első emberétől, Nógrádi Tibortól is többször megkaptam a magamét szóban és írásban is.

Az ötödik percig bírtuk: a magyar térfél közepén, Kádár, akinek mintha új nyaktetkója lenne, belelőtte Modrićba a labdát, akihez odatapadt a játékszer, így könnyedén vezethette azt Gulácsira. Mellette Orbán végiggondolta, hogy ha kiállíttatja magát, az talán még nagyobb baj, mintha Modrić csak elteszi a magyar kapus mellett. Így lett végül, a horvát tízes könnyedén passzolt a bal alsóba, 1–0.

A huszadik percben állapította meg joggal Hajdu B. kolléga, hogy egyetlen támadást nem tudtunk még felépíteni eddig, ez elég sommás összegzés Rossi csapatának teljesítményéről.

(fotók: MTI)

A második szögletünket Vida Máté mindenki nagy meglepetésére majdnem befejelte, de újabb szöglet lett belőle, ami már nem volt veszélyes.

A 24. percben Lovrencsics lámázására csapott le Rebić, a beadása persze kötényben ment el Orbán lábai között, Petković meg beállt jó előre háttal Gulácsi elé, mégsem tudtuk megakadályozni, hogy így is bebelsőzze. Kádár próbálta valahogy kikotorni, de esélye sem volt arra, hogy elérje a labdát, 2–0.

A negyvenedik percben Petković csak Gulácsit nem vette hülyére az ötösön, viszont Kádár, Korhut és Vida egész közelről nézte a Dinamo-csatár show-ját, végül valahogy megúsztuk.

Két perc múlva viszont nem: most Perišić adott gólpasszt, Kádárral közösen, a Dinamo Kijev védője nem tudta kirúgni a labdát, átpattant a lábszárán, Petković pedig nagy magányában le akarta venni, de nem sikerült, ezért lett gól, bepattant a jobb sarokba, 3–0. „Szilveszteri műsorba való gólokat kaptunk” – állapította meg fájó szívvel Hajdu B. István, igaza van, volt.

Lang Ádám állt be a szünetben Kádár Tamás helyére. Az első öt percében a második félidőnek egész jól mozogtunk, majd az 54. percben Kleinheislerből kijött Kleinheisler, felrúgta Rebićet, tizenegyest kapott Horvátország, a magyar tizenötös meg a második sárgáját. De csak „másodpercekkel” később tűnt fel neki, hogy le kéne ballagni. Perišić a jobb alsóba akarta bepasszolni a büntetőt, de Gulácsi gyors vetődéssel leért a sarokra.

A 86. percben Rebić akart nagyon pontos lenni, de túllőtte a hosszú sarkon, a jobb kapufa mellett zúgott el a lövése. A 89. percben Orbán Wili fejelt kapura, illetve inkább felé.

A csoport másik mérkőzésén: Szlovákia–Wales 1–1 (0–1)

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Euro2020 férfi labdarúgás foci Horvátország labdarúgás magyar labdarúgó-válogatott
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés