Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. október 10. 20:26

Semmi különös, csak most épp a pécsi fideszes polgármesterjelölt ellen nyomoznak hamis tanúzás miatt

Egy diák megverése kapcsán tanúskodott Vári Attila, de a bíróság nem találta hitelesnek azt, amit mondott. Akkor nem merült fel, hogy hamis tanúzásról lehet szó, Harangozó Tamás interpellációja kellett hozzá a Parlamentben.

Hirdetés

Rendőrségi nyomozás lett Vári Attila, pécsi fideszes polgármesterjelölt tanúvallomásából egy büntetőügyben – írja a Szabad Pécs. 

Az ügyben Harangozó Tamás országgyűlési képviselő hivatalos kérdést tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek arról, hogy indult-e büntetőeljárás a valótlan tanúvallomás miatt. 

Az Országgyűlés honlapján jött a válasz, miszerint az ügyészség feljelentésként értékelte a kérdést, és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indít.

A Szabad Pécs írta meg először, hogy egy pécsi egyetemista megverése miatt indult perben beidézték Várit, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. ügyvezetőjét.

Várit azért idézték be tanúnak, mert ő az igazgatója a cégnek, ami a sportcsarnokot üzemelteti. Az egyetemistát a pécsi sportcsarnokban tartott kulturális rendezvényen verték meg a biztonsági őrök, akik azt állították, hogy a fiatalember tört-zúzott a mosdóban és velük is agresszív volt, ezért erélyesebben kellett fellépni vele szemben.

A fideszes polgármesterjelölt tanúvallomását azonban nem vette figyelembe a bíróság, mert annak hitelessége megkérdőjelezhető volt.

Az első fokú ítélet teljes indoklásában ez olvasható:

„A PSN Zrt. igazgatója, Vári Attila tanú vallomásában szintén a sértettre kívánta hárítani a történtek miatti felelősséget. Vári Attila a nyomozás során és a tárgyaláson is azt állította, hogy a sértett erősen ittas állapotban volt, amit azonban egyértelműen cáfol a helyszínen alkalmazott (x.y. Sértett) alkoholszondás eredménye…”

Valamint ez:

„Vári Attila tanú vallomásában további valótlan elem annak hangoztatása, hogy az alagsor irányából ajtórugdosás, őrjöngés hallatszott fel, melyet a korábban már hivatkozott rendőri jelentés mellékletét képező fényképfelvételek egyértelműen cáfolnak.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság Fidesz nyomozás ügyészség Vári Attila hamis tanúvallomás hamis tanúzás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés