Hirdetés
Túl a városon 2019. október 10. 16:18 Forrás: MTI

Gazdasági rendszerváltást akar a Jobbik

Rendezni kell a béreket, mert az a helyzet, ami most van, a külföldre vándorlást segíti elő a párt szerint.

Gazdasági rendszerváltást, a köz- és a magánszférát is érintő, átfogó bérrendezési koncepciót sürgetett csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Hangsúlyozta, újra kell tárgyalni a multicégek stratégiai megállapodásait, kikötve azokban a magyarországi bérek lassú, de a termelékenység növekedése által engedett emelését.

Hozzátette, az egymást váltó kormányok által indokolatlanul kényeztetett nemzetközi vállalatok közteherviselésbe vonásával, megadóztatásával lehet forrást teremteni a fizetésemelésekre.

Álomnak nevezte a hazai bérek erőteljes növekedését, mondván, a statisztikában nem szerepelnek az öt főnél kevesebbet foglalkoztató cégek, valamint növekményként jelenik meg ott a korábbi cafeteria fizetésbe építése.

Z. Kárpát Dániel regionális és uniós összehasonlításban kiugróan alacsonynak nevezte a hazai fizetéseket, megjegyezve, csak a bolgár, a lett és a román bérekkel tudunk versenyezni, a megélhetési költségek és a világrekorder áfa pedig kigazdálkodhatatlanná teszi sok család kiadásait. Mindez pedig a külföldre vándorlást támogatja – értékelt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!