Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 9. 12:16

Külterületi utak újulnak meg Szegeden

Képriport
Szeged 3 milliárd 400 millió forintot költ idén utak felújítására. Ennek része a külterületi utak aszfaltozása is. Szerda délelőtt a Öreghegy dűlőn kezdte meg a munkát a kivitelező.

Hirdetés

Összesen 186 millió 200 ezer forintból épül szilárd burkolatú út a tápéi Pitypang utcában és a Dorozsmához közeli Öreghegy dűlőn. A teljes összegből 116 millió 200 ezer forint a Vidékfejlesztési Programból származik, 70 millió forint önkormányzati önrész.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta: a Pitypang utca 385 méter hosszan kap aszfalt burkolatot 5 méter szélességben. Ebből 340 méter a külterületi útszakasz, ez a támogatásból készül el, 45 méter belterületi szakaszt pedig saját pénzből újít fel az önkormányzat. A munkálatokat a Harmat és Társai Kft. végzi.

A Széksósi útba torkolló Öreghegy dűlő 1872 méter hosszan újul meg. Ennek az útnak kisebb a forgalma, ezért 4 méter széles zúzott kővel készülő útalapot és szórt aszfalt burkolatot kap. Az Öreghegy dűlőn a NORBO-ÉP Kft. dolgozik.

Nagy Sándor azt is elmondta: az Újszentiván önkormányzatával közös pályázat része két erőgép beszerzése is a külterületi utak karbantartására. A község 9,9 millió forinttal részesedett a támogatásból, míg Szeged 16 millió forintból vásárolt az út karbantartásához szükséges erőgépet.

A Pitypang utca és az Öreghegy dűlő várhatóan 2020 első negyedévében készül el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés Nagy Sándor útépítés Öreghegyi utca Pitypang utca
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés