Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Bréking: Nemesi Pál és a Szeviépet csődbe vivő Oltványi József vígan bizniszelt a cég bedőlése után is
Szegeden 2019. október 9. 11:38

Bréking: Nemesi Pál és a Szeviépet csődbe vivő Oltványi József vígan bizniszelt a cég bedőlése után is

Nemcsak az Aquapolist építették közösen, hanem az M43-as autópályát is. Míg el nem feledjük: csődbűntett miatt öt év két hónap fogházra ítélte a bíróság első fokon Oltványi Józsefet.

Hirdetés

A 24.hu friss cikkében egy újabb szeviépes bomba robbant a Fidesz és annak milliárdos polgármesterjelöltje, Nemesi Pál oldalán:

„Nemesi Ferroép Zrt.-je ugyanis nemcsak egy beruházásban kooperált a Szeviéppel. A Szeviép és a Ferroép konzorciuma bonyolította az újszegedi gyógy-, wellness- és élményfürdő beruházást, a 6 milliárdos Napfényfürdő Aquapolist, de a társaság vezetőivel az együttműködés a fideszes médiában bűntettként bemutatott csőd után sem szűnt meg.

A 24.hu információja szerint Nemesi 2011-ben, az Orbán-kormány idején fővállalkozóként megkapta az M43-as autópálya egyik szakaszának építését. A munkára alvállalkozóként az Oktaéder Építőipari Kft.-t szerződtette. Az Oktaéder többszörösen is kapcsolódik a Szeviéphez: a tulajdonos, Oltványi József, a Szeviép egyik vezetője, de maga az Oktaéder is részvényes volt a csődbe ment vállalatban.

Nemesi a vele készített interjúnkban elismerte, hogy a csőd után is üzleti kapcsolatban állt a szeviépesekkel, azt viszont tagadta, hogy ez befolyással lett volna a Fidesz kommunikációjára.”

A kampány szempontjából talán a föntiek a legérdekesebbek, de legalább ennyire figyelemreméltó a szöveg eleje is, amely jól jelzi, hogy a kormánymédia gyakorlatilag mindent elhallgat, amit el kell hallgatnia – bár ezt a Borkai-ügy kapcsán is tapasztaljuk:

„A kormányzati média teljesen ejtette a Szeviép-ügyet, még arról sem született híradás, hogy a kormány újabb 874 millió forintot különített el a kárrendezésre az országvédelmi alapból. Igaz, azt nem tudni, kinek juthat belőle, az első 2,4 milliárd felhasználásáról sem adtak ki információkat arra hivatkozva, nem publikus, hogy milyen cégek és mennyi pénzzel részesültek az összegből.”

Keressük a megjelentekkel kapcsolatosan Szabó Bálintot és Nemesi Pált is. Bízunk abban, reagálnak. Amint ez megtörténik, frissítjük írásunkat, vagy új cikket készítünk a témáról.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csőd Fidesz Független Városi Szövetség kampány KDNP Mindenki Szegedért Mozgalom Nemesi Pál önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 polgármesterjelölt Szabó Bálint Szeviép
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés