Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Kézilabdáztak egy kicsit – Orosházi FKSE-Linamar – MOL-Pick Szeged 30–42 (16–23)
Ziccer 2019. október 8. 20:46

Kézilabdáztak egy kicsit – Orosházi FKSE-Linamar – MOL-Pick Szeged 30–42 (16–23)

Könnyű, 12 gólos győzelmet aratott Orosházán a MOL-Pick Szeged kedd este. Gaber 6, Zsitnyikov és Kaspárek 4-4 gólt lőtt. Újoncot avatott a Pick.

Hirdetés
Hirdetés

Orosházi FKSE-Linamar–MOL-Pick Szeged 30–42 (16–23)
Férfi kézilabda NB I, 6. forduló. Orosháza, 350 néző. Vezette: Réti, Szedmák.
OROSHÁZA: Herjeczki 1 – Pásztor 1, Buinenko 2, Zubai 4, Döme 3, Kancel, Németh L. 3. Csere: Majdán (kapus), Lele 10/3, Orjonikidze 5, Bella 1, Ambrus, Molnár. Vezetőedző: Ratko Djurkovics.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 1, Maqueda 3, Bombac 4, Bánhidi 1, Bodó 3, Källman 4. Csere: Nagy M. (kapus), Henigman 2, Gaber 6, Canellas 2, Zsitnyikov 4, Kaspárek 4, Sigurmannsson 2, Sostaric 6/2, Csiki. Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 5/3, ill. 2/2.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

Jól kezdte a mérkőzést az Orosháza: a haziak 4-4-re is álltak a találkozó elején. Fokozatosan indult be a mieink játéka, és már az első félidőben 16-23-ra vezetett a Pick. A második félidő sem volt kérdéses, azt 14-19-re nyerte a Szeged, így alakult ki a 12 gólos vendég győzelem.

A MOL-Pick Szeged honlapján arról is beszámol, hogy a vendégeknél először lépett pályára az NB I-ben a 18 éves Csiki Csaba. 

Az orosháziaknál a szegediek legendája, Zubai Szabolcs 4 gólig jutott volt csapata ellen. De nem ő volt a legeredményesebb hazai játékos, hanem a szegedi születésű, szintén egykori pickes Lele Ákos, aki 10 gólt jegyzett a mérkőzésen. 

A MOL-Pick Szegednek egymás után ez már a második mérkőzése volt, amelyen legalább negyven gólt lőtt. Múlt héten a Mezőkövesd hálóját terhelték meg Bodóék.

Pastor: Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtunk adni

A MOL-Pick honlapjának Ratko Djurkovics, az Orosháza vezetőedzője azt mondta: Örül annak, hogy egy erős Szegednek harminc gólt tudtak dobni. Hozzátette: az építkezés fázisában járnak, erre a meccsre támaszkodnak a későbbiekben.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője elmondta: Próbáltak nagy iramú meccset játszani az Orosháza ellen és végig jó tempóban kézilabdáztak. Pastor edző elismerően beszélt a hazaiak támadójátékáról, és  örül a magabiztos győzelemnek, illetve annak, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudott adni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bajnokság férfi kézilabda MOL-Pick Szeged NB I Orosháza

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés