Szegeden 2019. október 8. 18:26

Visszalép a polgármesterjelöltségtől Bartha László

Kiszáll a polgármesteri versenyből Bartha László – ezt a Tisza Koalíció vezetője maga jelentette be kedd délután. Listavezetői posztját megtartja, másik jelölt támogatására nem szólított föl.

Azt egyelőre nem tudni, hogy kinek a támogatására szólít majd föl az egykori fideszes polgármester. Az egyesület képviselőjelöltjei az egyéni választókörzetekben együttműködést szorgalmaznak, de ha ez nem jön létre, akkor elindulnak.

A Tisza Koalíció elnöksége és képviselői közösen úgy foglaltak állást, hogy a közgyűlésben kellene elsősorban váltást elérni és másodsorban a városvezetésben. Ennek érdekében az egyéni választókörzetekben együttműködést szorgalmaznak más szervezetekkel. Azt nem árulta el Bartha László, hogy a Fidesz-KDNP-vel vagy a Független Városi Szövetséggel tárgyalna. Arról viszont határoztak, hogy

ha nem jön létre kezdeményezésükre az együttműködés, akkor a Tisza Koalíció képviselőjelöltjei mind a 18 körzetben elindulnak.

„Miután azt szeretnénk elérni, hogy változás történjen és jelen pillanatban ugye 4 kihívója van Botka Lászlónak, ezért én, hogy ezt a változást elősegítsem, a hét folyamán be fogom nyújtani a visszalépésemet a polgármesteri pozícióról. Hozzáteszem, hogy ez a mondat a mai napra igaz, nem tudjuk még, hogy mi történik a héten. Hogyha nincs semmi lényeges változás, ami a Tisza Koalíciótól független, akkor ez az állapot marad fönt.” – mondta a Szeged Televíziónak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartha László Fidesz Tisza Koalíció visszalépés