Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 8. 15:07

Idén az utat aszfaltozzák le, jövőre a járdát újítják fel az Egressy utcában

Képriport
Tavaly novemberben született róla döntés, a napokban pedig elkészül az Egressy Béni utca útburkolatának aszfaltozása. Szeged egyik utolsó macskaköves utcáján rövidesen újra elindulhat a forgalom.

Hirdetés

Az út- és járdarekonstrukciós keretből a 2019. évi első ütem részeként készült el az utca aszfaltburkolata 400 méter hosszan. Mielőtt elkezdődhetett volna a kockakövek felszedése, valamint az új út alapozása, a gázvezetéket és az ivóvízvezetéket is fel kellett újítani.

A csatornarekonstrukciót követően 20 centis homokos, kavicsos fagyvédő réteget terítettek le, majd cementstabilizációs réteggel erősítették meg az alapot. Az aszfaltréteget két ütemben terítették le, ami így 12 centiméteres lett.

A beruházás költsége 80 millió forint volt, melyet teljes egészében a városi költségvetésből fedeztek.

A rekonstrukció hónapjai alatt nehéz volt a közlekedés a környéken, az autótulajdonosok például hetekig a környező utcákban parkoltak, így a munkálatok befejezése minden helyi számára nagy megkönnyebbülést jelent.

A beruházás átnyúlt egy kissé a Közép fasor járdaszakaszára is, ahol egy darabon felújítják az Egressy utca és Déryné utca közötti részt. Az Egressy utcában egyébként a járdahálózatra is ráfér a rekonstrukció, és a tervek szerint ez is megvalósul jövőre.

Az Egressy utcában készült friss képeinket a fenti fotóra kattintva nézheti meg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés járdafelújítás közlekedés útfelújítás Újszeged
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés