Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. október 8. 19:07 Forrás: 24.hu

Borkai Zsolték orgiája előtt 250 millió forintot vettek ki a győri polgármester barátainak cégéből

Egy luxemburgi offshore cég a tulajdonosa az Immobilien Trade Center Kft.-nek, ez a vállalkozás adta el annak idején az Audinak azokat a Győr melletti szántóföldeket, amiken az autógyár a magyarországi logisztikai központját építette.

Hirdetés

Mindössze pár héttel azelőtt vett ki 250 millió forintos osztalékot az Immobilien Trade Center Kft.-ből a luxemburgi tulajdonos képviselője, hogy Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere, valamint barátja, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd legalább három nővel orgiázott egy adriai jachton – írja a 24.hu. (A néhány napja híressé vált szexvideókat nyilvánosságra hozó névtelen blogger szerint a szexparti 2018 májusában volt.)

A lap szerint volt miből kivenni a pénzt, hiszen

a hivatalos beszámoló szerint még utána is maradt majdnem 3,5 milliárd forint a Rákosfalvyhoz is köthető cég eredménytartalékában.

Az Immobilien Trade Center Kft. az a cég, ami még 2012-ben eladta az Audinak azokat szántóföldeket, ahol az autógyártó megépíthette magyarországi logisztikai központját. A céget a telekeladás idején még SR Invest Logistics Kft.-nek hívták, és azóta is milliárdok vannak a számláján, amiről a tulajdonosok "apránként" veszik fel az összeget. Az elmúlt nyolc évben összesen mintegy másfél milliárd forintot vettek ki belőle, 150-400 milliós tételekben – írja a 24.hu.

A lap különösnek nevezi az audis telekügyletet: mint írják, a területet a német autógyártó terjeszkedési terveinek megjelenésével szinte egy időben vásárolta fel a győri önkormányzatnak is dolgozó Rákosfalvy Zoltán, aki ezzel egy nagy bizniszt hozott össze.

Jókor jutott hozzá a győri ipari park melletti, szántó minősítésű területekhez, hiszen a Borkai Zsolt által vezetett önkormányzat hamarosan ipari célú telekké minősítette át azokat. Így sikerült hatalmas üzletet csinálni a telkek eladásából.

Rákosfalvy tulajdonrésze az átminősítést után az azóta már Immobilien Trade Center Kft. nevű céghez került, aminek a tulajdonosa egy luxemburgi offshore cég.

A vállalkozást úgy konstruálták meg, hogy Magyarországról ne lehessen követni a benne lévő pénzek útját

– írja a 24.hu. 

Elég valószínű, hogy az offshore cég mögött is Rákosfalvy áll: a hvg.hu a luxemburgi cégadatbázisban talált rá, hogy 2014-ben Rákosfalvyt a cég A-osztályú igazgatójává nevezték ki. A cég további A-osztályú igazgatója a milliárdos győri üzletember, Somogyi János, aki a lap szerint nemrég Rákosfalvyval közösen vásárolta meg a város egyik emblematikus belvárosi épületét, a Vaskakas-házat, amit 240 millió forint plusz áfáért árultak. Somogyi természetesen jó viszonyt ápol Borkai Zsolttal is, fideszes polgármester a nyáron személyesen avatta fel a Somogyi Elektronic Kft. új raktárát, és annak örült, hogy

„Győrben nem csupán a multinacionális vállalatok, hanem a családi értékeken alapuló, kis- és középvállalkozások is évről évre gyarapodnak.”

A 24.hu cikkéből az is kiderül, hogy az offshore cég B-osztályú igazgatója egy luxemburgi illetőségű pénzügyi szakember, Kacsóh Gábor, az osztalékok kivételéről szóló céges közgyűléseken ő képviselte a nem nevesített tulajdonosakat. A lap szerint az elmúlt évek során több magyar milliárdosnak is segédkezett üzleti ügyekben. Részt vett például a szintén győri Paár Attila cégbirodalmának kiépítésében. Nyilván nem véletlenül: Paár a West Hungária Bau Kft. tulajdonosa, a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az üzlettársa, és a lap szerint ő is számos luxemburgi érdekeltséggel rendelkezett.

Paár kapcsán egyébként a múlt héten derült ki, hogy a cége építheti majd 27 milliárd forintért a szegedi kézilabdacsarnokot.

A Borkai–Rákosfalvy–Kacsóh hármas más ügyek és cégek kapcsán is egymás mellett tűnik fel: a Válasz Online arról ír, hogy

a győri fideszes polgármester 24 éves fia, Borkai Ádám már legalább négy éve kap havi egymilliós fizetést az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft.-től, aminek sem 2016-ban, sem 2017-ben, sem 2018-ban nem volt egyetlen fillér bevétele sem.

Az ezek alapján évek óta nem működő cég győri székhelye Rákosfalvy Zoltán tulajdonában van, az Immobilien Trade Center Kft.-hez hasonlóan pedig egy luxemburgi offshore cég a tulajdonosa, amit szintén Kacsóh Gábor igazgatott.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Borkai Zsolt Fidesz Győr KDNP Audi Luxemburg offshore Paár Attila Rákosfalvy Zoltán
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés