Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 8. 08:42

Szex és Szeged, de ez inkább pornó és Szeged

A képviselőjelöltek nem a semmiből érkeznek a politikába, így Korponyai Ernő sem, aki a szegedi 2-es választókerületben jelöltje a Fidesz–KDNP-nek.

Hirdetés

Még tavaly nyáron adott hírt a Szegedma, hogy a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) Csongrád megyei szervezete FIVOSZ Est címmel rendezett konferenciát a DOKK-on. Ebben még nem volna semmi különleges, ahogy abban sem, hogy a közelgő önkormányzati választásokon egyéni képviselői helyért induló Fidesz–KDNP-s jelölt, Korponyai Ernő a FIVOSZ megyei elnöke beszélt a sajtónak annak idején az eseményről.

Az azonban már több mint elgondolkoztató, hogy az „Isten, haza, család” szentháromságát hirdető Fidesz–KDNP olyan jelöltet állít Korponyai személyében a választásokon, aki büszkén tájékoztatta tavaly nyáron a sajtót, hogy a brandépítésről egy olyan nagy hatású személyiség tartott a FIVOSZ megyei szervezetének előadást – köztük Korponyainak –, akinek személyigazolványában a Kovács István név szerepel, de ha Kovinak emlegetjük, rögtön beszédesebb, kit kell a név mögött keresnünk.

Nem mást, mint a magyar pornóipar atyját, aki bizonyára sokat tud az üzletről, a gazdaság működéséről, a filmipar egy bizonyos szeletéről, de hogy egy magára valamit is adó gazdasági szervezet éppen őt hívja meg előadni, az bizony elég „véleményes”, hogy finoman fogalmazzunk. De pornós Kovi szerepeltetése leginkább Korponyai Ernő személye miatt válik utólag érdekessé.

Lehet, mi vagyunk kicsit szigorúak, de roppant nehezen véljük összeegyeztethetőnek, hogy valaki egyfelől egy személyben képviselje politikusként a család szentségét, másfelől üzletemberként (bár ez elég hízelgő elnevezés Korponyai eddig gazdasági teljesítményét elnézve) olyan előadót hívjon meg az általa vezetett megyei szervezet konferenciájára, mint a magyar pornópápát, Kovit.

Szerintünk vagy-vagy.

Egy fenékkel nem lehet két lovat (bocsánat!) megülni. Nem lehet bort prédikálni és vizet inni, vagy fordítva.

Persze Korponyai jelöltállítása is azt támasztja alá, hogy roppant szűk körből meríthet a Fidesz–KDNP Szegeden, ha kénytelen ilyen figurákkal beérni, amilyen a mást tisztségei mellett a FIVOSZ megyei szervezetének elnöke.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz kampány KDNP Korponyai Ernő önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége FIVOSZ Kovi
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés