Hirdetés
Művház 2019. október 7. 16:59

Az igazság a chilifesztivál szervezésével kapcsolatosan

Több mint két hónap alatt lehetett (volna) szólni a több mint nyolcvan kiállítónak, hogy idén nem ott és/vagy nem akkor lesz a csípős fesztivál.

Hirdetés

Fél Szeged az interneten őrjöng amiatt, hogy nem lesz Chili Weekend ezen a héten, és hogy veszélyben a Deja Vu Fesztivál. Utóbbi nyilvánvaló hazugság, ezt korábban megírtuk. A chilifesztivállal meg ez a helyzet.

Augusztus elején, egészen pontosan augusztus 9-én dőlt el, hogy a Szeged 300 programsorozat zárórendezvényét október 12-én két helyszínen, a Klauzál téren és a Széchenyi téren rendezik meg. A Szeged 300 szervezői ekkor értesítették a Starlight Kft.-t – bizonyos sajtótermékekben nyilván úgy írnának róluk, mint Botka László udvari beszállítóiról, hiszen számos sikeres városi rendezvény van a hátuk mögött – erről, felmondták a rendezvény akkori megszervezésére kötött szerződést, egyúttal felajánlottak nekik más időpontot: a Starlight ráadásul félpénzért szervezhette volna meg a chilifesztivált, mondjuk egy héttel később.

Azaz két hónapja tudták, hogy idén az évfordulós több, mint fél éven át tartó programsorozat zárórendezvényének ad otthont a Klauzál tér és a Széchenyi tér.

Ugyan rendezvényszervezéshez sem értek, de ha augusztus 9-én megtudom, hogy ez van,

  • akkor még augusztus 9-én az összes résztvevőnek írok, telefonálok, hogy akkor nem lesz a rendezvény, helyette ekkor és ekkor,
  • lehet, én is adok valamilyen kedvezményt, hogy jöjjenek az új időpontra a kiállítók.

És a lehető leghamarabb elkezdem reklámozni, hogy kedves mindenki, új időpontban kell megtartanunk a rendezvényt. Gyertek, isteni lesz akkor is!

Vagy valami ilyesmi.

Ám ehelyett teljesen más, máshogy történt.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gasztronómia Szegedi PaprikaShow & Chili Weekend