Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 7. 14:22

Világhírű fényfestők is készülnek október 12-ére Szegeden

A Démász-székházat festi be fénnyel egy ötperces 3D-s zenés produkció keretében a Maxin10sity október 12-én. Szombaton zárul a szabad városi cím visszanyerésének 300. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat.

Nagyszabású koncerttel és show-val zárja a Szeged300 rendezvénysorozatot Szeged. A szombat esti program fél hétkor kezdődik térzenével, hét órától pedig a Klauzál téri Démász-székházat, az egykori Európa Szálló épületét háromdimenziós fényfestéssel „mozgatják meg”.

Vaspori Tamás, a Maxin10sity ügyvezető igazgatója elmondta: Szeged címerével összefüggésben a város elmúlt 300 évének története elevenedik majd fel, kihasználva az egykori Európa Szálló építészeti formavilágát.

A Maxin10sity csapata hetekkel ezelőtt befotózta az egykori Európa Szállót, a képek segítségével elkészítették az épület háromdimenziós mását. Ennek a 3D-s rajznak a segítségével tervezik meg a fényfestést.

„Az animáció mindig az adott épület architektúrájára készül. Tehát, a homlokzat elemeit használjuk fel a látvány tervezéséhez” – tette hozzá Vaspori Tamás.

A Maxin10sitynél összesen tizennyolcan dolgoznak a látványos produkció elkészítésén, és nagyjából egy-másfél hónap alatt készül el a Szegeden látható fényfestés.

De nem csak az egykori Európa Szálló épületén elevenedik meg Szeged történelme, a tér ezen oldalának további két épületén is Szeged történelmének jelentős eseményeit vetítik ki egy órán keresztül.

„Saját zeneszerzőkkel dolgozunk, erre az alkalommal is egyedi zenével készülünk, amely összhangban lesz a háromdimenziós fényfestéssel” – mondta Vaspori Tamás.

Maxin10sity közel 40 országban dolgozott már, többek között Németországban, a Közel-Keleten, Kínában és Oroszországban, ahol számos épületet festettek már be fénnyel. Több versenyről is első díjjal tértek haza, 2017-ben például az InAVation Awards leginnovatívabb élő esemény díját kapták meg, de a szakmának oly fontos Chartres en Lumières versenyen is többször nyertek díjat.

A Maxin10sity szegedi fényfestésének előzetese:

A Szeged300 programsorozat zárásaként, a fényfestés után a Széchenyi téren nagyszabású koncertsorozat kezdődik. Jön a Zenevonat az LGT sztárjaival: Karácsony Jánossal és Solti Jánossal.  A formáció vendégei Heincz Gábor „Biga” és Veres Mónika „Nika”. A közel másfél órás koncert egy  LGT  válogatást tartalmaz, kiegészülve néhány kiváló magyar zenész ismert dalával. A koncertsorozaton fellépnek a Szeged All Stars tagjai: a Belmondo, a Fool Moon és a Gypo Circus is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fényfestés Fool Moon Gypo Circus Klauzál tér Maxin10sity Szeged300 Vaspori Tamás Belmondo LGT Zenevonat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés