Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Az idény legfontosabb meccsét is hozta a püspöki csapat: Szeged–Békéscsaba 1–0 (1–0)
Ziccer 2019. október 6. 19:28

Az idény legfontosabb meccsét is hozta a püspöki csapat: Szeged–Békéscsaba 1–0 (1–0)

Vannak egy szezonban fontos meccsek, és van egy, kettő, amely mindennél fontosabb. Ebben a bajnokságban ilyen a Békéscsaba elleni derbi. Meglett. Kóródiból csatár lett és három meccse védelme is van a püspöki csapatnak: Takács János 270 perce nem kapott gólt.

Hirdetés

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre 1–0 (1–0)
Merkantil Bank Liga NB II. 12. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum. Vezette: Böcskei Balázs, asszisztensek: Garai Péter, Sinkovicz Dániel.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Tóth, Germán (Zvara, 84.), Gajdos (Andorka, 88.), Kárász (Sóron, a szünetben), Oláh, Mohl, Varga, Deák, Kóródi, Jovanovic. Vezetőedző: Joao Janeiro.
Békéscsaba 1912 Előre: Rybánsky – Farkas, Nagy, Mészáros, Pantovic, Olasz, Szalai (Babinyecz, 90.), Király, Hursán (Károly, 87.), Bidzilya, Gréczi (Máris, 67.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Gól: Kóródi (19.)
Sárga lap: Hursán (37.), Farkas (39.), Kóródi (39.), Mohl (45.), Király (72.), Deák (73.), Varga (79.).

A tizenkilencedik percben Gajdos baloldali centerezését pörgette prímán a kapuba Kóródi Nándor – ez mint kiderült a győzelmet is jelentette a kék–fekete–zöld püspöki csapatnak.

De tegyük azért hozzá azt is, a „nem érdemeltünk vereséget” típusú edzői közhely nyugodtan kiszökkenhet Schindler Szabolcs lila tréner foga kerítésén, ugyanis volt, hogy a kapufa is segített Takácsnak, és olyan helyzet is volt, hogy már a vas sem tudott volna, de a csabai játékosok mégsem tudtak a kapuba találni.

Így hát – jöhet a KiP-i kövezés, részben isteni segedelmével, lásd még szerencse – itthon maradt a Szent Gellért Fórumban mind a három bajnoki pont. Jegyezzük meg, a szerencséért, biztos, hogy tett, nem is keveset a csapat, a védelem, és Takács kapus különösen.

A szegedi tizenkettes 270 perce nem kapott gólt a bajnokságban, ezzel már a második a kapusok góltalansági „versenyében”: a gyirmóti Rusák Edvárd előzi meg egy erős félidővel, neki 318 perce érintetlen a hálója. Azaz szép lassan védelme is van már a Szegednek, és amióta hazajöttek Gyuláról, a gólokkal, sőt a győzelmekkel sincs „baj”.

Most két hét „pihi”, akarom mondani gyakorlás. legközelebb Ajkán lépnek pályára október 20-án Germánék. A Szent Gellért Fórumba legközelebb a Tiszakécske érkezik október 27-én, lásd még Duna Aszfalt.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Békéscsaba férfi labdarúgás foci labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés