• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegedi szála is van Simonka büntetőügyének, amiben egyre több fideszes családtag érintett
Szegeden 2019. október 4. 20:32

Szegedi szála is van Simonka büntetőügyének, amiben egyre több fideszes családtag érintett

Már nemcsak egyszerűen bűnszervezetben elkövetett gazdasági bűncselekmény-sorozatról lehet beszélni, az ügyeket átfogja az, amiben a Fidesz igazán erősnek tartja magát: a család.

Hirdetés
Hirdetés

A legérdekesebb bűnszervezetek mindig családi alapon szerveződnek, ez hagyomány, jól tudja az, aki látta a Keresztapa című filmet vagy a Gengszterkorzó című remek sorozatot. Most a magyar ügyészség is ezzel szembesülhet, minél mélyebbre túrnak a Simonka-ügyben. A milliárdos büntetőügyben ugyanis már nem csupán dél-békési fideszes országgyűlési képviselő vádlott, hanem felesége is, és a legfrissebb hírek szerint más fideszes képviselők családtagjai is érintettek.

Varga Gábor, Fejér megye 5. számú választókerületének fideszes képviselőjének apósa és sógora, valamint Kerényi János a Fidesz dél-alföldi regionális-pártigazgatójának unokaöccse is benne volt a Simonka-féle balhékban – írja a 24.hu.

Varga és Simonka kapcsolata odáig biztosan visszavezethető, hogy Simonka padtársa volt az Országgyűlésben, míg Kerényi pártigazgatóként a főnöke volt a Dél-Alföldön az előző ciklusban. De Kerényi nemcsak a Békés megyei és Bács-Kiskun megyei fideszeseknek parancsolt, hanem a Csongrád megyei és azon belül a szegedi fideszeseknek is.

A 24.hu azt írja: a harmadrendű vádlott Simonka György és 32 társa ellen augusztusban emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, miután az ügyészség szerint összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. 

Kiskundorozsmáig is elvezetnek a szálak

A Simonka-ügy szálai Szegedig is elérnek. Kerényi János pártigazgató unokaöccse, aki negyedrendű vádlott, egy kiskundorozsmai ingatlant vásárolt meg 5 millió forintért, amit aztán hamis értékbecslésnek köszönhetően 99 millióért adott el a Simonkához köthető Paprikakert TÉSZ Kft.-nek. A baj csak az, hogy az adásvételhez lehívtak 70 millió forint európai uniós támogatást – írja a 24.hu.

Ez az ingatlan, és ez a 70 millió forint is részét képezi az 1,4 milliárd forintos kárnak, amit a bűnszervezet okozott, az ügyészség állítása szerint.

Simonkára 8 és fél év börtönbüntetést kért a vádhatóság, ami azt is szeretné, hogy kobozzák el a júliusban még Orbán Viktorral kedélyesen fotózkodó fideszes képviselő vagyonát. Nyitóképünkön ez a találkozó látható, amiről egyéltalán nem lenne meglepő, hogy az ekkor készült fotó Simonka bosszújának tekinthető, amiért egyre inkább úgy néz ki, hogy beáldozzák. Érdemes azonban nem csak Simonkát és Orbánt észrevenni, hanem a Simonka mögött elosonó Kerényi János dél-alföldi pártigazgatót is.

Nem Simonka az egyetlen, akit úgy néz ki, hogy beáldoz a Fidesz. Mengyi Rolandot, tolvajnyelven Voldemort Nagyurat jogerősen 4 és fél évre ítélte a bíróság a napokban. 

(Nyitókép: Simonka György Facebook-oldala)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csalás Fidesz Orbán Viktor Simonka György