Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. október 3. 19:27

Hétszázötven rózsatővel gazdagodott Alsóváros

Képriport
Alsóvároson, a Mátyás téren hétszázötven szőregi rózsatövet osztott ki Botka László polgármester. Közel százan álltak sort, hogy kaphassanak az ajándékból, amely ezúttal kétszeresen is személyes volt.

Hirdetés

Szeged szerte – és Alsóvároson különösen – szép hagyományai élnek a virágosztásnak. Ez folytatódott csütörtökön délután, amikor a városrészben élők hétszázötven rózsatövet vehettek át. A kígyózó sor azt jelezte, hogy kifejezetten nagy az érdeklődés a virágok egyik királynője iránt.

Két fajta színben és annak megszámlálhatatlan árnyaltában érkezett az ajándék Alsóvárosra. Barack és vörös színben, és annak többfajta árnyalatában, de ez utóbbira csak akkor derül fény, ha a tövek megfakadnak és virágot hoznak.

A szervezők felmérve a sorban állók számát, előzetesen úgy döntöttek, hogy 7-8 rózsatő illet egy-egy embert. Az alsóvárosi rózsatő-osztáson Botka László mellett jelen volt Kovács Tamás, az Összefogás Szegedért választókerületi képviselőjelöltje is.

A jó hangulatú, esőmentes délutánról rózsatövek sokaságával térhettek meg otthonukba a megajándékozottak, akikre ezt követően már csak a virágültetés feladata várt és maradt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Alsóváros rózsa Botka László rózsaosztás rózsatő
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés