Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Kiszivárgott! Rákosi-rendszert idéző hangfelvételen beszél a fideszes vezető az Orbán-rendszer és a NER működéséről
Túl a városon 2019. október 3. 19:00

Kiszivárgott! Rákosi-rendszert idéző hangfelvételen beszél a fideszes vezető az Orbán-rendszer és a NER működéséről

Elképesztő hangfelvétel szivárgott ki, amin az egri Fidesz vezetője néhány perc alatt összefoglalja a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevezett fideszes honfoglalás és az Orbán-rendszer könyörtelen működését. A lényeg: idomulsz vagy legyőznek.

Hirdetés

Oroján Sándor, egri Fidesz-elnök polgármestereknek tartott eligazítást, de úgy látszik, valakinek nem tetszettek a gondolatai, mert az okítás felkerült a YouTube-ra. Ezt találta meg az Egri Ügyek és írta meg először.

Aki nem látta közelről, az eddig nem igazán tudhatta, hogyan működik az Orbán Viktor-féle Nemzeti Együttműködés Rendszere, rövidebben NER, kicsit hosszabban Orbán-rendszer. A megmaradt szabad sajtó, az ellenzéki politikusok és mostanában az Európai Unió is egyre gyakrabban fogalmaznak meg kritikát a gazdasági élet leuralása, az uram-bátyám világ kiépítése, a bíróságok leépítése, a választási rendszer átformálása (választókerületek átalakítása a Kubatov-lista alapján), egyes társadalmi csoportok elnyomása, félelemkeltés, a haveri kör helyzetbehozása és sok más ügy miatt, ami az Orbán-rendszert jellemzi, de

ilyen rövid, tömör, fideszes vezető szájából elhangzó összefoglalót az Orbán-rendszerről még nem lehetett hallani, mint amit Oroján Sándor egri Fidesz-elnök elmondott. 

A rendszer politikai ellenségeiről utoljára a Kádár-rendszerben beszéltek így Magyarországon, ekkor mondta (1961-ben) Kádár János: „Aki nincs ellenünk, az velünk van.” Kádár egyébként a Rákosi Mátyásnak és Sztálinnak tulajdonított „Aki nincs velünk, az ellenünk van.” gondolatot fordította meg, de így sem lett sokkal jobb a helyzet. Úgy látszik, az Orbán-rendszer mindezek rendszerfelfogására épül.

A hanganyagot a cikk végén találják, íme a leirata:

„Arról van szó, hogy van egy Nemzeti Együttműködés Rendszere, amelynek mindannyian tagjai vagyunk, és ha ezt a rendszert valaki nagyon durván sérti és a nyilvánosság előtt próbálja lejáratni, akkor az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené. Mert ha valaki Tiszafüreden a polgármestert bántja és megy a sajtóhoz, ha bármelyik polgármesterünket vagy akár engem személy szerint bántana.

„Tehát mi ezt így látjuk, és nyilván nem tartjuk szerencsésnek, azt, hogy ha az egyik fronton valamely személy küzd a rendszer ellen, kard ki kard, a másik fronton pedig próbál lojális lenni, megfelelni és végezni a munkáját. Nem hiszünk abban, hogy egy embernek lehet két személyisége, amelyik az egyik helyen pozitív, a másik helyen negatív. Ahol ennyire nyíltan beleáll valaki a konfliktusba, ott nekem az látszik, hogy az nyilván máshol sem tud jó, megfelelő munkát végezni. És hát azt szeretnénk elérni itt, minél hamarabb, záros határidővel, hogy váljunk meg más fronton is ettől az embertől, aki egyébként Tiszafüreden nagy problémákat okoz, biztos láttátok már az újságcikkeket, Indexet, satöbbi.

„Ha valaki politizál és az ellenfelünk a politikában, a politikai térben, akkor azzal nem beszélgetünk, nem próbáljuk meggyőzni, hanem legyőzzük. Pont! Itt is, ott is, meg amott is, minden fronton. És ha valaki politikai ellenfele a tiszafüredi polgármesternek, akkor úgymond politikai ellenfele nekem is és Nyitrai Zsoltnak, meg a közösségnek, mert ő a rendszernek a politikai ellenfele.

„Abban a pillanatban, hogy nem politizál, a politikai térből kivonul, abban a pillanatban nyugodtan lépjen bátran, amit akar, de abban a pillanatban, ha egy politikusról beszélünk, aki politizál a rendszerrel szemben, a rendszer bármely tagjával szemben, azt kell, hogy mondjuk, hogy ne egyen a másik oldalon. Mert ezen a fronton mi etetjük az embert.

„(...) A kétpólusú politizálásnak vége van. Tehát ez ami per pillanat az országban történik, ez tényleg a NER-nek az építése és a kiterjesztése a teljes országra. Szeretnénk az árkokat betemetni, akit lehet, áthúzni erre az oldalra, mindenkit, aki idomul. Vannak lehetőségek pozíciókat adni. Meg kell mondanom, Kóka János kiválóan üzletel egyébként a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, de nem politizál. Nincs olyan, hogy a politikai térben valaki a NER-nek nekimegy, és közben a másik fronton úgymond veszélyt jelent. Mindenkinek helye van ebben a rendszerben, de politikailag minket támadni nem szabad. Mert abban a pillanatban ellenséggé válik.

„Most az a probléma, hogy hiába állapodtunk meg ezzel az előbbi emberrel, hogy a politikai térből kivonul, megtartja a tisztségét úgymond, a képviselői tisztségét, egy elszámolási vitánk van, amit egyébként a bíróság előtt kell rendezni. Nem tudom mit szólnátok egy olyan megoldáshoz, én most ezt csak kérdezem, hogy ha azt kérném tőle, hogy mondjon le a tisztségéről és nyilatkozzon, hogy Tiszafüreden nem fog elindulni polgármesternek. És akkor tartsa meg az állását! És akkor most már ő tényleg döntse el, hogy ő köztisztviselő vagy politikus. Mert akkor úgy kell vele elbánni.”

Oroján Sándor, a Fidesz egri elnökeA tiszafüredi történet, amelyen keresztül most kiszivárgott, hogyan működik Orbán Viktor rendszere, a NER, ide kattintva olvasható.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: NER Orbán Viktor hanganyag hangfelvétel kiszivárgott lebukás Nemzeti Együttműködés Rendszere
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés