Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. október 3. 17:08 Forrás: hvg.hu

Nem követtek el választási csalást Pikóék, megszüntette a nyomozást a rendőrség

Nem talált bizonyítékot a választási csalásra, ezért megszüntette a nyomozást a rendőrség Pikó András kampánycsapata ellen – írta meg a HVG-re hivatkozva az Index. Pikóékat egy a Magyar Nemzetben megjelent fotó alapján jelentette fel a helyi választási iroda.

Hirdetés

Egyelőre csak az biztos, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-Főkapitányság ügydöntő határozatot hozott, azoban azt addig nem kommunikálhatják, amíg nem kézbesítették a címzettnek, azaz a józsefvárosi választási irodának. A HVG azonban úgy tudja, a levélben az áll, hogy nem nyomoznak tovább, mert nincs miért.

A választási iroda annyit elmondott a lapnak, hogy panasszal éltek az ügydöntő határozat ellen. Ez azt jelenti, hogy nem nyugszanak bele, akár tovább folytatódhat az ügy.

Az iroda a választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés elkövetésének gyanúja miatt tett feljelentést a Magyar Nemzet egyik cikke nyomán. A Fidesz-média ékköve a csalásra vonatkozó állítását egy Facebookra feltöltött fotóra alapozza. A képen aktivisták ülnek egy számítógép előtt.

A lap szerint „felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait, ez pedig tilos, mint az ajánlóívek másolása”. Mindezek alapján választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a helyi választási iroda – írja az MTI.

Azért is érdekes a dolog, mert épp a Fidesz bukott le a Kubatov-listával, és az sem tisztázott, hogy hány szegedi adatait tárolják a Fidesz panamai szerverein. A felmerült kérdésekre természetesen nem válaszolnak, náluk pedig még természetesebben nem tart házkutatást a rendőrség.

Pikó András Józsefvárosban indul a kerületi polgármesteri címért, mint ellenzéki jelölt. Pikó Gyulán született, majd Szegeden, a József Attila Tudományegyetemen tanult. 1991 és 1994 között a Magyar Rádió szegedi körzeti stúdiójában dolgozott, 1994-ben a Magyar Televízió szegedi körzeti stúdiójának szerkesztő-riportere lett. 1994-ben visszatért a rádióba és 1997-ig között a Magyarországról jövök című műsor szerkesztőség-vezetője volt. 1997 és 1999 között a Magyar Televízió főmunkatársa, az Aktuális szerkesztő-műsorvezetője, valamint a Zóna magazin felelős szerkesztője volt. 1999-ben a Szabadság tér című reggeli politikai magazin főszerkesztője volt. 2000 és 2001 között a 168 Óra rovatvezetője, majd 2001-től a Klubrádió munkatársa, a Reggeli gyors műsorvezetője. A 2005 óta a Mozgó Világ folyóirat szerkesztőségének élő interjúkért felelős tagja. 2014 óta civil aktivista a Heti Betevő ételosztó szervezetben, de kuratóriumi tagja a Közélet Iskolájának. A 2018-ban indult Segítség Közvetítők egészségügyi civil szervezet aktivistájaként is tevékenykedik. Alapítója a C8 - Civilek Józsefvárosért Civil Társaságnak, ebben a minőségében kérte fel a Momentum Mozgalom civil, de az MSZP, a PM, a DK és a Momentum támogatott polgármesterjelöltnek a 2019 őszi önkormányzati választásokra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: önkormányzati választás 2019 választási kampány Józsefváros Momentum Pikó András újságíró
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés