Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • A hiány eszménye címmel nyílt kiállítás a Somogyi-könyvtárban Darázs József alkotásaiból
Művház 2019. október 3. 08:42

A hiány eszménye címmel nyílt kiállítás a Somogyi-könyvtárban Darázs József alkotásaiból

Képriport
Darázs József festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében. A hiány eszménye című tárlatot október 31-ig tekinthetik meg az érdeklődők a bibliotéka nyitva tartási idejében.

Hirdetés

„A szegedi festőművész munkáinak motívum- és gondolatköre a természeti mítoszokhoz és a népművészet egyetemesebb világfelfogásához kapcsolódik.

Kezdetben geometrikus szerkezetű, dekoratív és szimbolikus jellegű festői motívumokat alkalmazott, amit a későbbiekben nyitott, dinamikus és szürrealista komponálással váltott fel.

Újabban plasztikai megoldásokkal is kísérletezik, archaikus kultúrák jelkincsét alkalmazva lemez-objekteket készít” – olvasható a tárlat ajánlójában.

A művész a következő prózaversével ajánlja kiállítását az érdeklődők figyelmébe:

„Évek múlnak el, / mire észrevesszük, / vagy éppen naponta figyeljük / aggódva, / de ellene tenni nem tudunk. / Időről-időre rögzítjük tudatunkban / a jól felismert hiány állomásait. / Így veszítünk el egy virágot, / egy fát, egy állatot, / vagy egy jóbarátot is. / A hiány pazarlóiként / eszmék pusztulásán lépdelünk. / Ajtók nem nyílnak többé, / mert végleg nyitva vannak. /Az átjárás szabad. / Mindenki jöhet. / Indulhatunk.”

Nyitóképünkre kattinva megtekintheti a megnyitón készült képgalériát.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás Somogyi-könyvtár Darázs József
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés