Hirdetés
Hirdetés
Színes 2019. október 3. 08:22

BigTopLabel: átadták a cirkuszi „Michelin-csillagokat”

Második alkalommal adták át a BigTopLabel elismeréseket az Európai Parlamentben, az idén díjazott három cirkuszi társulat között ezúttal egy magyar is volt: az ifjabb Richter József által vezetett Magyar Nemzeti Cirkusz. A brüsszeli eseményen a programot létrehozó Ujhelyi István EP-képviselő meghívására jelen volt Stéphanie monacói hercegnő is.

Hirdetés

Ismét három kiemelkedő minőségű cirkuszi társulat használhatja a következő két évben a BigTopLabel-tanúsítványt, az erről szóló elismeréseket szerdán adták át az érintetteknek a brüsszeli Európai Parlamentben. A cirkuszi társulatok minőségét ellenőrző európai programot Ujhelyi István EP-képviselő kezdeményezte és hozta létre szakmai szervezetek és független szakértők közreműködésével.

(fotók: Ujhelyi István Facebook-oldala)

A BigTopLabel-program célja, hogy világos megmutassa a különbséget jó és rossz minőségű cirkuszok között, valamint biztosítsa, hogy a társulatok mindenben megfelelnek a legszigorúbb jogi és társadalmi elvárásoknak, például az állattartás területén. A szakmai szervezetek által javasolt cirkuszok részletes ellenőrzésen esnek át: szubjektív és objektív feltételeknek egyaránt meg kell felelniük, a működésükről és minőségükről szóló vizsgálati anyagot pedig egy független szakemberekből álló testület hagyja jóvá.

A BigTopLabel-program megvalósítását az Európai Bizottság illetékes biztosa is támogatta, a cirkuszminősítő projekt része volt a 2018-as Európai Kulturális Örökség Évad hivatalos programjainak.

Minden további Szeged EP-képviselőjének Facebook-posztjában.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel Ujhelyi István BigTopLabel-program cirkusz Európai Bizottság Európai Kulturális Örökség Évad ifjabb Richter József Magyar Nemzeti Cirkusz Stéphanie

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés