Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. október 2. 20:43

Márton Anita döntős a vébén, de ma kicsit „morci” volt

A súlylökő Márton Anita bejutott a döntőbe szerdán a dohai atlétikai világbajnokságon.

Hirdetés

A magyar atlétika első világbajnoka tavalyi sérülése után a márciusi fedettpályás Európa-bajnokságon tért vissza, ahol bronzérmet szerzett. Ezután azonban nem úgy alakult a szezonja, ahogy tervezte – bár az olimpiai szintet megdobta –, adós maradt a jó eredményekkel a Gyémánt Ligában is. Szeptemberben viszont már újra 18 méter fölé jutott, majd az Európa és Egyesült Államok közti viadalon idei legjobbjával, 18,95 méterrel harmadik lett. Ezzel a világranglista tizedik helyére került.

Dohában a selejtezőszintet 18 méter 40 centiben határozták meg vagy a legjobb 12 folytathatja a fináléban.  

Az olimpiai bronzérmes versenyző a B csoport első dobójaként jól kezdett, csaknem telibe találta a szintet jelző sárga vonalat, 18,29 méter került a neve mellé. Másodikra már a szint fölött dobott, 18 méter 44 centiméterrel biztosította a helyét a fináléban.

„Az első lökésem olyan bátortalan volt, kicsit morci is voltam miatta” – nyilatkozott Márton Anita, aki a kilencedik helyen lett döntős. „Örülök, hogy másodikra sikerült a szint, mert a cél az volt, hogy minél kevesebb kísérletből bekerüljek a fináléba, kevés energiát használjak el”.

A legutóbbi vb-n ezüstérmes atléta szerint elég alacsony volt a selejtezőszint, hiszen idén kilencen dobtak 19 méter felett, ezért tudta, hogy oda kell tennie magát. Hozzátette, bár eléggé kitolódott a szezon, jó formában érzi magát, felkészülten jött a vb-re és pozitívan áll a döntőhöz.

„Holnap egy új verseny lesz új lehetőségekkel, és két egymás utáni napon nem szoktam ilyen visszafogottan lökni” – fogalmazott.

A szintet végül kilencen teljesítették, és 18 méter 4 centi is elégnek bizonyult a továbbjutáshoz.

A női súlylökés döntőjét csütörtökön magyar idő szerint 21 óra 35 perctől rendezik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: atlétika Márton Anita súlylökés világbajnokság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés