Hirdetés
Kék hírek 2019. október 2. 17:53

Buszon csempészte a heroint, hét évet kapott Szegeden

A szerb csempész Ausztriába vitt volna egy kilogrammnyi heroint még két éve, de lebukott. Most ítélték el jogerősen.

Hirdetés

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy szerb kábítószercsempészt, aki egy kilogramm heroint próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni egy buszon 2017-ben.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit a szabadságvesztés kiszabása mellett hét évre kiutasított Magyarország területéről. Az ítélőtábla döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék határozatát.

A vádlott 2017. augusztus 18-án egy busz utasaként jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A pénzügyőrök a busz ellenőrzésekor, a szúrópróbaszerűen kiválasztott poggyászok vizsgálatakor az egyik táskában öt, fóliába tekert csomagot találtak. Két csomagban összesen 988,7 gramm heroin, a másik háromban – a drog hígításához használt – koffein és paracetamol volt. Ezeket a vádlott Belgrádból Bécsbe akarta vinni.

A kábítószer-szállítmány feketepiaci értéke meghaladta a 6 millió forintot, hatóanyag-tartalma a szakértői vélemény szerint a különösen jelentős mennyiség alsó határának csaknem 3-szorosa volt.

A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt állította, hogy nincs köze a kábítószert tartalmazó táskához.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: heroin ítélet kábítószercsempész